Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Навчання осіб з питань безпечного поводження з пестицидами у 2024 році
2024-04-03

Відділом захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області проводиться робота спрямована на виконання законів України  «Про захист рослин», «Про пестициди і агрохімікати».

Постанова КМУ № 458 від 09.05.2023 року відповідно до частини другої статті 11 Закону України «Про пестициди і агрохімікати» Кабінет Міністрів України постановляє:  затвердити Порядок одержання посвідчення про право роботи з пестицидами – документ, який надає право особі проводити діяльність, пов’язану з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів, а також торгівлею пестицидами, відповідно до вимог законодавства про пестициди і агрохімікати. Посвідчення підтверджує право особи на організацію робіт із зберігання, застосування пестицидів або проведення робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також на торгівлю пестицидами, крім права провадження такої діяльності вагітним жінкам, жінкам під час грудного вигодовування дитини та особам, які мають протипоказання за станом здоров’я. Свідоцтво про проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами – документ, який підтверджує за результатами тестування отримання необхідних знань і навичок, набутих особою під час навчання з питань безпечного поводження з пестицидами, та надає право на одержання посвідчення. Тестування – перевірка наявності чи відсутності в особи необхідних знань і навичок, набутих за результатами навчання з питань безпечного поводження з пестицидами. Особи, діяльність яких пов’язана з проведенням робіт з транспортування, зберігання, застосування, а також торгівлею пестицидами, проходять медичний огляд у порядку встановленому МОЗ. Сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства, подають до Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області заяву про  проходження навчання  з питань безпечного поводження з пестицидами та заяву про видачу посвідчення про право роботи з пестицидами.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 16 березня 2022 року № 297, установлено, що строк дії допусків (посвідчень) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, виданих відповідно до чинного законодавства та дійсних станом на    1січня 2022 р., продовжується на період дії воєнного стану в Україні та на 90 днів, наступних за днем його припинення або скасування.

Порушення законодавства про захист рослин тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність стаття 21 Закону України «Про захист рослин». 

 
Відділ захисту рослин фітосанітарної діагностики та прогнозування
Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби
  в Полтавській області
 
Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]