Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

На варті захисту прав та інтересів дітей
2023-01-16

У межах своїх завдань та повноважень Служба у справах дітей виконавчого комітету Хорольської міської ради працює над забезпеченням та дотриманням прав дітей. На жаль, у Хорольській міській територіальній громаді, як і по всій території України, трапляються типові негативні соціальні явища стосовно неналежного виконання батьківських обов’язків. Кожна малолітня та неповнолітня дитина, яка мешкає у громаді, має право на соціальний захист, яке за законодавством України надає виконавчий комітет Хорольської міської ради, як уповноважений орган опіки та піклування. 

Саме цей уповноважений орган при виконавчому комітеті міської ради вирішує ряд важливих питань, зокрема – шукає шляхи розв’язання проблем дітей, батьки яких нехтують головними суспільними засадами відповідального батьківства і не надають їм належної уваги, не беруть участі у вихованні та матеріально-фінансовому забезпеченні.

Орган опіки та піклування має особливі повноваження виконавчих органів влади – представляти та відстоювати інтереси своїх громадян, у першу чергу дітей. З цією метою проводяться засідання комісії з питань захисту прав дитини під головуванням міського голови Сергія Волошина та за участі представників Служби у справах дітей, Центру соціальних служб, відділу поліції, відділу освіти, молоді та спорту міської ради, відділу правового забезпечення та утримання персоналу виконавчого комітету міської ради та інших уповноважених соціальних служб, до сфери компетенції яких належить вирішення питань захисту прав дітей.

16 січня у плановому порядку проведено перше у 2023 році засідання, у якому взяли участь члени комісії та батьки дітей. На порядок денний внесено на розгляд питання щодо позбавлення батьківських прав, щодо визначення місця проживання дітей з одним із батьків, щодо неналежного виконання батьківських обов’язків та щодо надання соціальних послуг батькам, які потрапили в складні життєві обставини.

Заслухано та затверджено звіти про стан утримання, навчання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у 2022 році.  За результатами розгляду та обговорення окремих питань порядку денного, начальник Служби у справах дітей Наталія Гавриленко доповідатиме згідно підготовлених проєктів рішень на черговому засіданні виконавчого комітету 17 січня 2023 року.

Захист прав та інтересів дітей, забезпечення їх всебічного особистісного розвитку – це основна соціальна складова сучасного цивілізованого суспільства. Тож робота у цьому напрямку залишається пріоритетною для місцевої влади та відповідних уповноважених служб і виконавчих органів. 

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]