Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

дітей міської хорольської правопорушень батьківського піклування зокрема справах серед профілактики обліку перебуває позбавлених центру виховується служби захисту неповнолітніх виховання координаційної
На варті захисту прав дітей
2023-11-22

21 листопада 2023 року відбулося засідання Координаційної ради у справах дітей при виконавчому комітеті Хорольської міської ради. У заході взяли участь члени Координаційної ради, старости старостинських округів, фахівці із соціальної роботи центру соціальних служб Хорольської міської ради.

Із вступним словом до присутніх звернувся міський голова Сергій Волошин.  Він висловив слова подяки всім учасникам заходу, зусилля яких спрямовані  на захист прав та законних інтересів дітей, створення умов для їх всебічного розвитку та виховання, запобігання соціального сирітства, бездоглядності та безпритульності, профілактики правопорушень серед неповнолітніх.

У ході проведення Координаційної ради було заслухано начальника служби у справах дітей виконкому Хорольської міської ради Наталію Гавриленко про діяльність Служби у 2023 році. Зокрема вона зазначила, що на обліку служби у справах дітей перебуває 78 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 87 % дітей проживає в сімейних формах виховання.

На території Хорольської міської територіальної громади функціонує 3 прийомні сім’ї, в яких виховується 3 дітей. У 2023 році створені та здійснюють свою діяльність 2 сім’ї патронатних вихователів, до яких наразі влаштовано 5 дітей.

На місцевому обліку з усиновлення перебуває 23 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За 2022-2023 роки усиновлено 4 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Також було проінформовано про роботу Комісії з питань захисту прав дитини. Окрема увага зверталася на роботу всіх суб‘єктів з організації захисту дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Щодо забезпечення Центром соціальних служб Хорольської міської ради заходів із соціальної підтримки сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, вела мову директор Центру Наталія Бровко. Зокрема, нею було наголошено, що під соціальним супроводом перебуває 84 сім‘ї, в яких виховується 177 дітей. За 10 місяців 2023 року на обліку Центру перебувало 99 родин, в яких виховується 221 дитина. Спільно зі службою у справах дітей здійснено 53 виїзди, в ході яких відвідано 77 сімей.

Про психологічні аспекти в роботі з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, складний шлях їх адаптації було заслухано практичного психолога ВСП Хорольський ФК ПДАУ Лідію Новоселецьку. Нею було акцентовано увагу  на проблемних питаннях, які виникають, у роботі з дітьми пільгових категорій, зокрема, що стосується оздоровлення та майбутнього працевлаштування.

Інспектор сектору  ювенальної превенції  відділення №2 Лубенського РВП ГУНП України в Полтавській області Іван Манжос проінформував  про  стан злочинності серед неповнолітніх за 10 місяців  2023 року та заходи проведені з профілактики правопорушень. Він зазначив, що за 2023 рік складено 3  протоколи про адмінправопорушення за частиною другою  статті 156 КУпАП.  Крім того, складено 11 протоколів щодо неналежного виконання батьками батьківських обов’язків, відповідно до частини третьої статті 184 КУпАП.

Про превентивне виховання як засіб профілактики правопорушень серед неповнолітніх вів мову консультант комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Сергій Рубашка. Зокрема, він наголосив, що відділом освіти, молоді та спорту Хорольської міської ради щоквартально здійснюється моніторинг та аналіз скоєних правопорушень серед підлітків. Забезпечуються вчасні заходи реагування, корекції ранньої профілактики підліткової злочинності, комплексний соціально-психологічний супровід учнів, що потребують особливої уваги до дітей, схильних до правопорушень.

Обговорення питань порядку денного відбулося у довірливій та конструктивній атмосфері.

 

Автор: Наталія ГАВРИЛЕНКО

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]