Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

ситуації області надзвичайної захисту радіаційного населення виникнення через навчання тренування цивільного калінін полтавщині можливого департаменту вікторія громадян максим випадок
На Полтавщині провели штабні тренування з цивільного захисту
2023-07-10

В обласній адміністрації провели планове штабне тренування з органами управління цивільного захисту. Тема тренувань – порядок дій у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з можливим забрудненням території радіоактивними речовинами.

Через недотримання росією гуманітарного й міжнародного права є загроза теракту на території Запорізької АЕС. Тож ми маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв та відпрацювати ефективність наявних планів дій на випадок радіаційного забруднення, – наголосив заступник начальника ОВА Максим Калінін. – Минулого року проводили штабні навчання щодо можливого застосування противником тактичної ядерної зброї. Питання АЕС не відпрацьовували. Тож таке тренування на часі. Зокрема, щоб перевірити готовність усіх структур реагувати на відповідні виклики».

Під час навчання була змодельована ситуація можливого викиду радіації.

Директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОВА Олександр Чалий зазначив, що в області функціонує 59 постів спостережень за радіаційним фоном. У разі виникнення надзвичайної ситуації через кожну годину проводитимуть заміри радіаційного забруднення повітря на Полтавщині.

«У разі виявлення завищеного показника настає час запровадження режимів радіаційного захисту населення. Якщо буде запроваджений режим номер 1, для привернення уваги громадян лунатиме сигнал тривоги, в ефірі FM-каналів розпочнеться трансляція інструкції про вжиття необхідних заходів», – розповів Олександр Чалий.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Вікторія Пилипенко зауважила, що повідомлення про небезпеку передаватимуться протягом 5 хвилин та повторюватимуться через кожні 10-15 хв. 

«Для оповіщення населення у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру максимально залучені всі наявні в області медіа, офіційні інформресурси органів влади, соцмережі та онлайн-платформи. Зокрема інформування громадян в області забезпечують понад 40 онлайн-медіа, 8 аудіовізуальних медіа, до 60 друкованих видань»,– поінформувала Вікторія Пилипенко.

Крім того, обговорили питання надання медичної допомоги. В області визначено 11 лікарень, які можуть приймати постраждалих. Проговорили й про радіологічний контроль харчових продуктів, евакуацію та розміщення населення. Узгодили алгоритм дій всіх підрозділів на випадок загрози або надзвичайної ситуації, пов’язаної з радіоактивним забрудненням.

Максим Калінін дав доручення начальникам РВА провести відповідні навчання в районах із представниками громад.

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]