Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

На Полтавщині достроково почали виплачуватися пенсії за березень!
2022-03-03

Незважаючи на введений в країні воєнний стан, органи Пенсійного фонду України повинні забезпечити пенсійними виплатами своїх підопічних. На Полтавщині таких людей майже 414 тис. осіб. Із 2 березня, тобто раніше законодавчо встановленого терміну, літні люди почали одержувати соціальні гарантії за поточний місяць. 

На кінець дня у повному обсязі профінансовані пенсії колишніх військовослужбовців,  а також пенсійні виплати тих, хто одержує виплати через поштові відділення та банківські установи, – з 4 по 10 березня і з 4 по 9 березня відповідно.

Причому переважна більшість пенсій перераховані на підставі урядової постанови від 16 лютого п.р., тому виплати почнуть надходити у підвищених розмірах. Звичайно, лише у тих випадках, коли підвищення законодавчо обґрунтовані.

Як зазвичай буває під час масових перерахунків, збільшення виплат у кожного пенсіонера буде різним, адже розраховується показник індексації за спеціальною формулою з урахуванням зростання інфляції і збільшення середньої заробітної плати за три попередні роки.

Найбільша кількість людей – понад 108 тисяч, одержать підвищення до ста гривень. Близько 89 тисяч пенсій зростуть на суму від 100 до 200 гривень.

Зважаючи на те, що люди свого часу мали різні заробітки і мають у підсумку різну тривалість страхового стажу, зафіксовані і більш суттєві суми підвищень, зокрема:

- 350 400 гривень – 16,3 тис. осіб;

- 400 450 гривень – 19,3 тис. осіб;

- 450 500 гривень – 19,3 тис. осіб.

У деяких полтавських пенсіонерів, а таких майже 26 тисяч, у березні пенсії зростуть на 1000 і більше гривень.

Аналіз, проведений у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області, свідчить, що загальна потреба на виплату пенсій в регіоні у березні зросте майже на 142 млн. гривень. За оперативними даними, сума пенсійних виплат досягне 1 млрд. 804,5 млн. гривень.

Крім того, тим людям, чиї пенсії не підпадають під індексацію (були призначені протягом останніх трьох років), з 1 березня буде здійснена щомісячна доплата у розмірі 135 гривень.

 

Головне управління Пенсійного фонду України

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]