Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

false ліквідаторів minor-latin calibri x-none аварії mso-hansi-theme-font mso-hansi-font-family mso-bidi-font-family "times font-family mso-ascii-theme-font "sans-serif" roman" "calibri" mso-ascii-font-family en-us подвиг можливості пам’яті
Міжнародний день пам’яті Чорнобильської катастрофи: 34-та річниця
2020-04-26

Техногенна катастрофа на ЧАЕС, яка сталася 34 роки тому, стала для усього людства символом чорної трагедії. 26 квітня 1986 року в 1:23 год. стався вибух на горезвісному четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Вибуховою хвилею смертоносні атоми покрили значні території й призвели до широкомасштабного лиха. Ще й понині багатоголосим ехом відгукуються його страшні екологічно-соціальні наслідки. У результаті аварії стався викид у навколишнє середовище смертельно небезпечної дози радіоактивних речовин: ізотопів урану, плутонію, цезію, йоду і стронцію.

Ми не забуваємо про цю жахливу радіаційну аварію планетарного масштабу і разом зі всім світом у День пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф (Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу) вшановуємо героїчний подвиг ліквідаторів. Загальна кількість ліквідаторів цієї техногенної катастрофи склала близько 600 тисяч осіб. Для забезпечення оперативних заходів щодо локалізації аварії у радіоактивне пекло від Полтавської області саме з Хорольського району було відправлено найбільшу кількість рятувальників. Імена 1033 ліквідаторів Хорольщини викарбувані на чорному граніті меморіальної стели «Учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС» у самому серці Хорола. У наших же серцях подвиг ліквідаторів буде жити вічно, бо ми завдячуємо їм власним життям.

Цього року через протиепідемічні заходи суспільство позбавлене можливості гідно, в урочистій атмосфері відзначити цей день. Проте відсутність можливості традиційно провести мітинги-реквієми не зменшує значимість і цінність наших рятівників, які відвернули непоправну біду, врятували людство і все живе.   

Давайте всі разом схилимо в скорботі голови і пом’янемо тих відважних борців із невидимим атомом, хто заради нашого порятунку віддав своє життя. А тим ліквідаторам, які залишилися живими, але назавжди втратили здоров’я,  ̶  доземно вклонимося з безмежною вдячністю за подарований нам шанс жити й будувати щасливе майбутнє для наступних поколінь.

Час не загоює чорнобильські рани з гірким болем, але й не зітре імена мужніх героїв!

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]