Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Міжнародний день людей похилого віку
2019-10-01

Жовтень – особлива пора року... Це чарівна барвиста осіння пора з тихим шелестом опалого золотавого листя під ногами, свинцевими купчасто-дощовими хмарами у небі, чистими після щедрих врожаїв ланами, вранішніми туманами і першими приморозками. Це особливі миттєвості нашого життя з теплими ковдрами, теплою атмосферою в домівках, ароматною кавою, духмяною домашньою випічкою, приємними зустрічами і задушевними бесідами довгими вечорами.   

Недаремно у перший день жовтня наймудріше старше покоління відзначає подвійне свято – День ветеранів України та Міжнародний день людей похилого віку. Цього дня у Хоролі повітря пронизане особливою атмосферою свята. У різних куточках міста ветерани різних установ, підприємств та організацій відзначають важливе і значиме для себе свято.

Міський голова Сергій Михайлович Волошин відгукнувся на запрошення і у першочерговому порядку завітав до Хорольського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів. У цих стінах гостей завжди радо зустрічають привітними посмішками. Гостинність тут завжди на висоті, в кращих національних традиціях. Директор закладу Павло Іванович Грінченко, як дбайливий господар і наставник, з особливим трепетом і любов’ю опікується кожним своїм підопічним. Усі державні свята не обходяться в будинку-інтернаті без урочистих заходів із насиченою концертною програмою, які проводяться помпезно і яскраво, на високому організаційному рівні. Павло Іванович – людина творча, із широкою співочою душею, тож свята проходять за його ініціативи, іноді з його безпосередньою участю, як керівника аматорського колективу художньої самодіяльності. До Міжнародного дня громадян похилого віку для утриманців інтернату та гостей, 1 жовтня 2019 року, була подарована заздалегідь старанно підготовлена насичена концертна програма з яскравими художніми номерами. Окрім міського голови участь у святкуванні взяли почесні гості – голова Хорольської районної державної адміністрації Лариса Миколаївна Звірко та голова Хорольської районної організації ветеранів України Дмитро Андрійович Кражан.

Варто відмітити, що святкове дійство в їдальні будинку-інтернату було особливим через оновлене до непізнаваності інтер’єру холу й столової. Підрядна організація нещодавно завершила ремонтні роботи, розпочаті в травні поточного року, і тепер мешканці будинку-інтернату мають комфорт і побутові зручності європейського зразка. Капітальний ремонт виконано в шикарному дизайнерському рішенні, з використанням сучасних будівельних та оздоблювальних матеріалів, сантехнічного обладнання із урахуванням зручностей для людей з інвалідністю, цікавими елементами декорацій інтер’єру та виконаним художнім панно із зображенням мальовничого пейзажу.

Павло Іванович, як керівник закладу і як творець гарного настрою, зі своєю відповідальною місією впорався на відмінно – глядачі світилися радістю і щастям, відчуваючи душевне тепло, опіку та домашній затишок.

Багаточисельна громадська організація «Ветеран Хорола» на чолі з її очільником Галиною Михайлівною Козловою також не зраджує і підтримує добрі традиції святкування «Дня другої молодості». Ветеранські зустрічі об’єднують хорольців поважного віку в єдину родину, згуртовують і сприяють зміцненню нерозривних і міцних дружніх взаємин, дарують неповторні миті радості від спілкування.

1 жовтня 2019 року у кафе «Барва» за організаційної підтримки міської ради відбулася тепла зустріч хорольських ветеранів для відзначення свята єдності і спадкоємності поколінь. Ведучою на святковому заході була Ірина Віталіївна Титаренко, а музичний супровід забезпечив Теренько Василь Іванович. Для запрошених гостей створено незабутню атмосферу святкового дійства: із запашним короваєм, оригінальними тостами, музично-поетичними виступами сивочолих талантів, та головне – із гарним піднесеним настроєм, широкими щирими посмішками і щасливими вогниками в очах.

Міський голова привітав учасників ветеранського зібрання зі святом та в урочистій атмосфері під зливи оплесків вручив подяки тим, хто відзначився у цьому році найбільшою громадянською активністю і зробив особистий вагомий внесок у розвиток ветеранського руху в місті та соціально-економічний розвиток міста в цілому своєю багаторічною сумлінною працею до виходу на заслужений відпочинок. Він побажав перш за все міцного здоров’я, щоб у житті було побільше добрих зустрічей у колі рідних, близьких та друзів.

Шановні ветерани! Користуйтеся пошаною й увагою не лише у День людей похилого віку, а кожного дня. Ніколи не допускайте таких думок, що ви є забутими й нікому не потрібними, не відчувайте себе соціальним баластом чи тягарем. Наперекір усьому відчувайте себе потрібними й значимими щомиті, ніколи не втрачайте надії на краще і нехай ваш оптимізм, завзяття та позитивна енергія будуть невичерпними у вирії буденних подій. Нехай кожен новий світанок повниться мріями, сподіваннями, бажаннями, гарним настроєм, які надихатимуть вас жити в радість для себе й оточуючих і спонукатимуть діяти, вершити, творити, співати і просто любити! Людського вам безмежного щастя і вічної молодості в душі!

 

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]