Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Міграційна служба інформує!
2017-10-03

Біометричні документи та їх переваги

Всі документи, які видаються в України тепер є біометричними.

Сьогодні всі паспорти - і внутрішній ID-картка, і закордонний паспорт - мають електронний чіп із біометричними даними власника документу. Цей паспорт неможливо підробити, ним не зможе скористатися жодна інша особа. У майбутньому також буде розвиватися інфраструктура електронних сервісів, які дозволять суттєво спростити надання послуг громадянам, які мають біометричні документи.

Для подорожей за кордон дитина має мати паспорт.

Вклеювання фото дітей у паспорти батьків та проїзні документи дитини залишились у минулому - сьогодні для дитини оформлюється лише окремий закордонний паспорт.

У червні Європейський Союз запровадив безвізовий режим для українських громадян, ним можуть користуватися лише особи, які мають біометричний паспорт для виїзду за кордон, у тому числі діти.

Оформлення першого паспорта ID - картки – обов’язок кожного українця, якому виповнилося 14 років.

Паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України. Перший паспорт видається безкоштовно на 4 роки, після досягнення 18-річного ви отримаєте паспорт зі строком дії 10 років.

Український паспорт для виїзду за кордон відкриває необмежені можливості для подорожей.

З українським біометричним закордонним паспортом ви можете подорожувати без віз до 120 країн світу, у тому числі до країн ЄС. Український паспорт посідає 29 місце у світовому рейтингу. Лідером рейтингу є Німеччина, громадяни якої подорожують без віз до 158 країн світу.

У червні Європейський Союз запровадив безвізовий режим для українських громадян, ним можуть користуватися лише особи, які мають біометричний паспорт для виїзду за кордон, у тому числі діти.

Безвізовий режим - велика відповідальність громадян.

Безвіз запроваджено лише для короткострокових подорожей - для постійного проживання, навчання та працевлаштування потрібно оформити візу. Дотримання умов безвізового режиму всіма громадянами визначає у тому числі імідж України у світі. Систематичні порушення ж можуть призвести до скасування цього рішення.

Поспішати не потрібно: Обов'язкової заміни документів не передбачено.

Запровадження нових біометричних паспортів – тривалий процес, який буде відбуватися природнім шляхом у найближчі кілька років. Обов'язкової заміни документів, так само як встановлення граничних термінів дії раніше виданих документів законодавством не передбачено.

ID-картки видаються як перший паспорт, а також у разі зміни прізвища, втрати, псування паспорта або необхідності вклеювання фотографій за досягненням 25- або 45-річного віку.

Біометричний закордонний паспорт може отримати кожний бажаючий, однак всі паспорти, які видавалися раніше і строк їх дії ще не завершився будуть чинними до завершення такого строку дії.

Для прикладу, станом за 8 місяців 2017 року територіальними підрозділами міграційної служби Полтавської області прийнято 70685 заяв від громадян на оформлення біометричного закордонного паспорту, тоді як за аналогічний період 2016 року – 38990 заяв.

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]