Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

доходи декларації області громадян гривень податкової управління задекларували майна подання полтавській електронного декларацій підлягає сплаті громадянами загальна бюджету подали
Мешканці Полтавщини вже подали майже 1,7 тисяч декларацій про майновий стан і доходи
2023-04-06

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області з початку проведення деклараційної кампанії, до державних податкових інспекцій Полтавської області про свої доходи, отримані протягом січня – лютого 2023 року, прозвітували 1712 мешканців регіону, з них 1391 декларація подана громадянами,  які зобов'язані відповідно до норм Податкового кодексу декларувати отримані доходи.

Як повідомив представникам ЗМІ начальник Головного управління ДПС у Полтавській області Андрій Якименко, загальна сума задекларованих доходів громадян складає 473,2 млн гривень. Сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету становить 14,8 млн гривень. Задекларована сума військового збору, що підлягає сплаті до бюджету сягає 1,8 млн гривень.

Зокрема, громадяни декларували доходи за договорами успадкування та/або дарування майна. Такі доходи у розмірі 49,7 млн грн задекларували 188 спадкоємців. Ще 61 декларація подана про отримання доходу від надання майна в лізинг, оренду, житловий найм на суму 6,9 млн грн задекларованого доходу.

Дохід від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого або нерухомого майна на суму 6,6 млн грн задекларували 42 фізичні особи.

Доходи на суму понад 1 млн грн задекларували 66 мешканців Полтавського регіону (задекларовано 9,6 млн гривень).

Із загальної кількості декларацій з початку 2023 року, 321 громадян області подали податкові декларації та скористалися правом на отримання податкової знижки за наслідками 2022 року. Загальна сума податку на доходи фізичних осіб до повернення становить  1,1 млн гривень. Громадяни скористалися правом на такі види податкової знижки: на навчання 268 громадян на суму 953279,51 грн, відсотки за іпотечний кредит 2 громадянина на суму 13947,80 грн, на сплату страхових платежів 49 громадян на суму 133892,20  гривень.

У податковій службі нагадують, що подання річної податкової декларації – це обов’язок кожного свідомого громадянина, передбачений Конституцією України. Граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за  2022 рік громадянами, які зобов’язані подавати таку декларацію – 1 травня 2023 року термін сплати визначених у декларації зобов’язань – до 1 серпня 2023 року. Для громадян, які мають право на податкову знижку – 31 грудня 2023 року.

Заощаджуйте час та кошти, користуйтесь можливістю подання декларації не виходячи з дому - в електронній формі за допомогою засобів електронного зв’язку із дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису. При направленні декларації засобами електронного зв’язку використовуйте сервіс «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua).

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]