Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

мікрорайону свята міської будинку свято голова людей присутніх років жителям міста підприємців ветеранів подарунків учасникам клумбу виконавчому жителів під’їзд сергі
Лунало свято мікрорайону щирою піснею
2016-08-03

   Минула п’ятниця, 29 липня 2016 року, запам’ятається жителям мікрорайону багатоквартирних житлових будинків 21б, 23, 25, 27, 29 по вулиці Незалежності (колишня Карла Маркса), яскравим, приємним і незабутнім святом. Адже цього дня за ініціативи депутатів Хорольської міської ради, громадських Рад ветеранів та підприємців при виконавчому комітеті міської ради за підтримки самих жителів, було вперше в історії нашого міста проведено свято цього центрального мікрорайону. 

Де б не були Ви в далекій країні

Чи мешкали поруч – в сусідньому селі,

Завжди пам’ятайте свою малу батьківщину, - такими словами, сповненими любові до рідного краю, родинної теплоти розпочала святкову програму жителька мікрорайону, колишній директор центральної районної бібліотеки, автор сценарію і ведуча дійства Людмила Василівна Сайно. А жіночий самодіяльний ан-самбль «Берегиня» підтримала ці слова гарною піснею.

На запрошення міського голови С.М.Волошина, уквітчали гарними романськими піснями початок свята для жителів мікрорайону артисти театру романс, учасник фестивалю «Зіркова хвиля» Сергій Заборевський і гурт «Хамза».

Розпочинаючи урочисту програму свята, ведуча пригадала для старожилів, а для малої і дорослої дітвори стало неабияк цікаво дізнатися його ще маленьку, але історію. Розповідь про те, як завдяки державі та згуртованій праці людей частина центру міста перетворилася із базарної площі на такий мальовничий куточок. Вона ж, продовжуючи, представила поважних гостей, які залюбки вирішили розділити приємні миттєвості з його мешканцями. Це голова Хорольської районної ради Віра Анатоліївна Мартюк (жителька мікрорайону), Хорольський міський голова Сергій Михайлович Волошин, депутати Хорольської міської ради, голова громадської Ради ветеранів при міській раді Галина Михайлівна Козлова та підприємці міста.

Від імені міської ради, депутатського корпусу, від себе особисто як житель міста, який понад 10 років очолював ОСББ у цьому мікрорайоні, привітав зі святом мікрорайону присутніх жителів, гостей свята міський голова Сергій Волошин. Він подякував жителям за їхню небайдужість, ініціативність та турботу про наше місто. Підтримала висловленні побажання міського голови й голова ради ветеранів Г.М. Козлова. Вона підкреслила, що головне – об’єднати людей для загальної спільної справи й висловила найкращі слова на адресу людей, котрі підтримали цю добру справу. Вручила міському голові запашний коровай. Від імені Ради підприємців при виконавчому комітеті міської ради виступала жителька мікрорайону Л.І.Махно та подарувала учасникам дійства великий святковий торт.

Продовжуючи свято, традиційно, увага присутніх зверталася до людей, які все життя прожили поруч. Зі щирими побажаннями, врученням подарунків, всі присутні аплодували: людям поважного віку, найстарішим жителям мікрорайону Ользі Данилівні Пупченко, якій виповнився 91 рік та Федору Арсентійовичу Сайно – 89 років; наймолодшим жителям мікрорайону; батькам, які виростили і виховали трьох і більше дітей – сім'ям Ситників, Корнієнко; родинам, які більше, ніж півстоліття живуть разом – Шкарупам Анатолію Івановичу та Вірі Данилівні - 55 років, Сайнам Федору Арсентійовичу і Галині Василівні – 60 років; учасникам ліквідації акваторії на Чорнобильській АЕС; учасникам АТО та іншим.

Хорольщина – чи не найбільша скарбниця талантів полтавського краю. І, відверто кажучи, дуже приємно було бачити захоплення кожного жителя, гостя свята, коли вони оглядали виставку народних умільців мікрорайону. Приємним і позитивним моментом було вручення подяк народним умільцям: Валентині Лещенко, Світлані Степанюк, Ларисі Пилипенко, Ірині Резніченко, Оксані Метлушенко та Катерині Теслі.

Урочисті миті відзначення учасників і переможців попередньо проведених конкурсів на кращу прибудинкову територію, під’їзд, клумбу. Відтак, за їх результатами визначено переможців: двором зразкового порядку визначено будинок №27, кращою прибудинковою територією будинок №25, кращим з утримання під’їзду в належній чистоті, зразковому, естетичному й охайному вигляді під’їзд №2 будинку №27 та під’їзд №1 будинку №25, кращу клумбу – під’їзди №1 будинків №25 та 29. Вручені подяки мешканцям будинку №23 за перетворення смітника на клумбу, за активну громадську позицію та вагомий внесок в утримання прибудинкової території мешканцям будинку №21б, за свідому громадську позицію, вміння організуватися для вирішення питань облаштування та утримання в належному стані будинку та прибудинкової території мешканцям будинку №23.

По закінченні церемонії вручення нагород відбувся дитячий конкурс на кращу вишиванку. Переможниці отримали заохочувальні призи. Не залишилися без подарунків і інші учасники конкурсу. Багато дітей виявило бажання долучитися до свята. Вони декламували вірші та співали улюблені пісні. Кожного із них, крім подарунків від міської ради та громадської Ради підприємців при виконавчому комітеті, присутні щедро обдаровували бурхливими аплодисментами.

На завершення свята організатори почастували всіх присутніх смачними варениками, тортами  та солодощами. А для дітей спеціально була підготовлена гарна ігрова програма. Депутат міської ради Кібенко О.І. почастував всіх присутніх дітлахів морозивом.

Свято вдалося, скаже кожен, хто того дня відвідав це веселе феєричне дійство на мікрорайоні. Приємна атмосфера нікого не залишила байдужими і це помітно було по щирим посмішкам на вустах. Люди з задоволенням фотографувалися на добру згадку. Тому хочеться щиро сподіватися, що жителі інших мікрорайонів також виявлять бажання провести в себе подібне свято, а міська рада завжди готова підтримати таку ініціативу хорольців.

 

Фото зі свята мікрорайону можна переглянути тут.

Відео зі свята можна переглянути тут.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]