Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

обліку податків платників доходів витрат книги повідомлень рахунків фінансових установ доходу ведення порядку платника відкриття/закриття обов’язковий символ інших загального зборі
Лубенська ОДПІ інформує!
2017-09-27

На прохання Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області доводимо до відома населення Хорольської територіальної громади наступне:

1.В Електронному кабінеті платника запроваджено новий сервіс для платників та фінансових установ.

2.Нова форма Книги обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподаткованого доходу та порядок ведення їх обліку.

3.До уваги платників податків, зборів, інших платежів!

4.Про функціонування Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР).

В Електронному кабінеті платника запроваджено новий сервіс для платників

та фінансових установ

 

ДФС створено програмний інтерфейс (API) та клієнтське програмне забезпечення для використання у зовнішніх програмних продуктах банків та інших фінансових установ з метою відправки та приймання електронних повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків через Електронний кабінет (Програмний модуль).

Починаючи з 1 вересня 2017 року через взаємодію API «Електронного кабінету» та Програмного модуля забезпечується:

- завантаження файлів повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у національній та іноземній валютах, про відкриття/закриття рахунків платників податків у цінних паперах, про відкриття/закриття кореспондентських рахунків в установах банків, які формуються програмним забезпеченням фінансових установ;

- накладення на файл повідомлення електронних цифрових підписів (ЕЦП) відповідальних посадових осіб фінансових установ у встановленому порядку. Використовується ЕПЦ будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів .

- відправлення та приймання файлів повідомлень контролюючими органами;

- отримання квитанції про результати обробки переданого файлу (квитанції про одержання файла повідомлень (перша квитанція), про прийняття до оброблення файла повідомлень (друга квитанція)).

Програмний модуль та Інструкція з його використання розміщенні на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Електронна звітність»/Програмний модуль для формування та направлення повідомлень про відкриття/закриття рахунків. (http://sfs.gov.ua/elektronna-zvitnist/programniy-modul/)

Лубенська ОДПІ

ГУ ДФС у Полтавській області

 

 

Нова форма Книги обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу та порядок ведення їх обліку

 

Наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2017 N 591 затверджено форму Книги обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу та Порядку ведення обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу.

Вести таку книгу повинні фізичні особи-платники податку, які зобов’язані:

- подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи (про сплату або відсутність податкових зобов’язань) або мають право на таке подання з ціллю повернення зайво сплачених податків, в тому числі при застосуванні права на податкову знижку.

В порівнянні зі старою формою Книги, затвердженою наказом Міндоходів від 11.12.2013 №794, оновлена форма Книги передбачає ведення обліку не тільки доходів, які включаються в загальний річний оподатковуваний дохід, але і тих, які в оподатковуваний дохід не включаються.

Крім цього, зокрема:

- з Книги вилучені графи для обліку іноземних доходів;

- окремо виділені 5 граф для ведення обліку витрат, пов’язаних з правом на податкову знижку, і за операціями з інвестиційними активами (зазначені реквізити документа, які підтверджують понесені витрати);

- в оновленій Книзі будуть зазначатися назви отриманого доходу і понесених витрат.

Книга обліку та реєстр документів (за наявності) знаходяться у платників податків та повинні надаватись контролюючим органам на їх вимогу.

Наказ набрав чинності з дня його офіційного опублікування в черговому номері бюлетеня «Офіційний вісник України» від 11 серпня 2017 року № 63.

 

Лубенська ОДПІ

ГУ ДФС у Полтавській області

 

До уваги платників податків, зборів, інших платежів!

 

Звертаємо Вашу увагу на те, що нараховані і сплачені суми податків, зборів та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску обліковуються в інтегрованих картках платників (ІКП), які відкриваються органами ДФС за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками. Облік нарахованих і сплачених сум ведеться автоматично.

Для того, щоб сплачена Вами сума відобразилася саме у Вашій ІКП, необхідно чітко дотримуватись вимог наказу Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» (далі Порядок 666). В цьому Порядку в доступній формі, з прикладами описано як правильно заповнювати поле платіжного документа «Призначення платежу».

Важливо!

Саме поле «Призначення платежу» в першу чергу використовується ІС «Податковий блок» для ідентифікації платника податку та занесення сплаченої суми до його ІКП. В разі некоректного заповнення Вами цього поля сплачена сума буде обліковуватись як нез’ясована, а у Вашій ІКП може виникнути податковий борг, на який у свою чергу нарахуються пеня та штрафні санкції за несвоєчасну сплату. Навіть у разі встановлення належності Вам сплаченої суми, її можна буде занести до Вашої ІКП тільки поточною датою. За період існування податкового боргу в ІКП буде нараховано пеню та штрафні санкції у відповідності до чинного законодавства.

Коректно заповнене поле «Призначення платежу» повинно виглядати так:

*;101;1111111111;текст призначення в довільній формі, де:

* - обов’язковий символ

; - обов’язковий символ

101 – код виду сплати відповідно до Порядку 666 (у прикладі – для добровільної сплати)

; - обов’язковий символ

1111111111 – код платника (ЄДРПОУ для юридичної особи, І.П.Н. для фізичної). Саме в ІКП платника з цим кодом буде зарахована сплачена сума.

; - обов’язковий символ

Врахуйте це при заповненні платіжних документів (в тому числі й через банківські термінали) та вимагайте від операторів банків, поштових відділень коректного заповнення вказаного поля.

Лубенська ОДПІ

ГУ ДФС у Полтавській області

 

 

 

Про функціонування Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР) - завантажити.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]