Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Лабораторії творчого діалогу в громадах
2023-01-10

До 15 січня 2023 року триває відбір громад для участь в проекті "Лабораторії творчого діалогу в громадах". Це новий проект від спілки «Громадські ініціативи України» та програми  U-LEAD з Європою. Проект покликаний покращити комунікацію в громаді між різними групами жителів, а також допомогти включити в життєдіяльність громади внутрішньо переміщених осіб.

Порозуміння та згуртованість всередині громади – це запорука стійкості та витривалості  сьогодні в умовах інформаційних атак ворога, який різними засобами намагається розколоти українське суспільство, посіяти розбрат та зневіру. Ті громади, що зможуть вчасно та ефективно залучити нових мешканців, отримають переваги у вигляді  зменшення соціальної напруги, посилення кадрового потенціалу, залучення додаткових фінансових, матеріальних та інвестиційних ресурсів, стійкості до потенційних конфліктів в період інформаційних воєн. Опанувавши загальноприйняті в країнах ЄС процедури та практики щодо ухвалення рішень на місцевому рівні, громади зможуть краще підготуватись до участі в програмах із відновлення України.

Одним із таких інструментів є професійно фасилітований діалог, який  відкриває нові можливості для порозуміння та врахування потреб різних груп місцевих жителів та внутрішньо переміщених осіб в умовах воєнного часу, а також допомагає краще підготувати громади до процесів повоєнного відновлення та залучення додаткових ресурсів.

Проект буде цікавий громадам, які планують залучити різні групи жителів громади, зокрема і ВПО до розвитку та розбудови громади. Планується, що протягом року відібрані громади серед іншого отримають:

  • підготовлених спеціалістів з фасилітації громадських діалогів, які зможуть надалі застосовувати цю практику для залучення громадян до вироблення місцевих політик, зокрема щодо процесів повоєнного відновлення та залучення додаткових ресурсів; 
  • покращать довіру та підтримку жителів громади до діяльності місцевої влади через залучення різних цільових аудиторій, включаючи ВПО, до ухвалення рішень на місцевому рівні;  
  • підвищать потенціал співпраці з міжнародними програмами та проєктами як громада, що використовує дієві механізми залучення громадян до процесу розробки та впровадження важливих для жителів рішень;
  • зможуть працювати з відкритими та прихованими конфліктами в громаді та вирішуватиме їх,  враховуючи потреби. 

 

Отримані знання також допоможуть у підготовці програм комплексного відновлення територій та залучення міжнародної допомоги для громад. 

Більше про програму можна дізнатись за посиланням: 

https://u-lead.org.ua/news/86

заповнити заявку:

https://bit.ly/3GsPQ5b

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]