Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Культура і мистецтво – важлива ланка для національного самоусвідомлення та ідентичності!
2022-11-11

9 листопада на загальнодержавному рівні відзначено Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. У п’ятницю, 11 листопада, з метою звеличення та вшанування праці колективу відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини та закладів культури базової мережі місцевого рівня Хорольської міської ради проведено урочистості в Хорольському базовому будинку культури. 

На сьогоднішній день у комунальній власності Хорольської міської ради перебуває 74 заклади культури, у складі яких: Хорольська мистецька (музична) школа, Хорольська центральна публічна та дитяча бібліотеки, 33 бібліотеки-філії, Хорольський краєзнавчий музей і його Новоаврамівська філія, Хорольський базовий будинок культури, 19 сільських будинків культури і 16 сільських клубів.

З головної сцени очільник Хорольської громади Сергій Волошин та начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради Оксана Левіна привітали всіх присутніх у глядацькому залі та провели церемонію нагороджень грамотами Департаменту культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації, Лубенської районної військової адміністрації та міського голови.

Нагороди отримали працівники, які за період воєнного стану брали активну участь в роботі гуманітарного хабу, долучалися до волонтерської діяльності, брали участь у організації та проведенні благодійних культурно-масових заходів на підтримку ЗСУ та заходів національно-патріотичного виховання.

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять захисників і захисниць України, жертв з числа цивільного населення, життя яких навічно обірвала війна.

У темні часи для України галузь культури стала ще одним окремим фронтом, міцним духовно-культурним форпостом для зранених війною душ. Діячі культури паралельно з професійною стравою першими почали працювати в тилу на Перемогу, допомагаючи у волонтерських пунктах, гуманітарних хабах військовослужбовцям, внутрішньо переміщеним особам та соціально вразливим категоріям населення. Ці люди бережуть, примножують, розвивають і популяризують безцінний національний скарб – українську культуру та мистецтво, аби підкреслити нашу національну ідентичність і довести всьому світу, що українці – Великий народ нескорених, незламних, сильних духом.

З перших днів повномасштабного вторгнення агресора на територію нашої держави працівники культури Хорольської міської територіальної громади органічно поєднали своє творче покликання з корисними справами для переселенців і воїнів ЗСУ на базі створеного гуманітарного хабу.

Вдячні кожному, чиї серця з любов’ю віддані культурі та мистецтву, за вагомий вклад у наближення омріяної та довгоочікуваної Перемоги, за зміцнення нашої країни в часи страшних випробувань. Віримо, що з піснею і щирою любов’ю в серці до прадавньої культури, українського фольклору, народних традицій та Батьківщини ми переможемо ворога.

Шановні працівники культури, аматори та майстри народного мистецтва, дорогі ветерани галузі громади та всієї України! Міцного Вам здоров’я, невичерпних сил, незгасних ентузіазму, завзяття, енергетичного заряду та творчого натхнення у важливій справі сьогодення по зціленню душ від жорстоких реалій війни!  

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]