Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

сплачується реєстрації центру сервісного зареєструвати сервісних першій автосалону центрах повноваження дорівнює перевищує можна автомобілів документи отримати салону покупця нового вартості
Як зареєструвати новий транспорт з салону у сервісних центрах МВС Полтавщини
2024-08-14

Отримати ключі від нового автомобіля, почути, як працює двигун, увімкнути музику та проїхатися вулицями міста…  Сісти за кермо власної автівки з автосалону – мрія багатьох водіїв. А як зареєструвати нове авто з салона розповіла заступник начальника регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Харківській, Полтавській та Сумській областях Ірина Пархоменко. 

Зареєструвати нове авто в сервісному центрі МВС власник може або особисто, або делегувати повноваження продавцю. Автосалони генерують довіреність на право представляти інтереси покупця, яку можна підписати в автосалоні без нотаріуса. Також вони формують акт прийому-передачі. Представник автосалону може звернутися до сервісного центру МВС замість покупця та перереєструвати авто. Документи для реєстрації нового авто:

  • паспорт з відміткою про реєстрацію місця проживання (або ID-картка та витяг про місце проживання);
  • довідка про реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • документ, що підтверджує повноваження представника (у разі звернення через уповноваженого представника);
  • митні документи;
  • договір купівлі-продажу;
  • сертифікат відповідності.

При першій реєстрації легкового транспортного засобу в сервісних центрах МВС потрібно сплатити збір на обов’язкове державне пенсійне страхування. Розмір збору залежить від вартості авто, у 2024 році він становить:

  • не перевищує або дорівнює 499 620 грн – сплачується 3%;
  • більше ніж 499 620 грн, але не перевищує або дорівнює 878 120 грн – сплачується 4%;
  • більше ніж 878 120 грн – сплачується 5%.

Збір до пенсійного фонду не сплачується при першій реєстрації легкових автомобілів, оснащених виключно електричними двигунами.

Оскільки огляд нових автомобілів експертною службою МВС скасовано, то і транзитні номерні знаки для реєстрації не потрібні. Автівка може взагалі не покидати територію салону. А новому власнику залишається лише забрати вже зареєстрований транспортний засіб у продавця.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Оголошення
     
Повідомлення про засідання виконавчого комітету

20 серпня 2024 року о 14:00 год. відбудеться тринадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4

     
     
Повідомлення про засідання молодіжної ради

31 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться друге чергове засідання молодіжної ради при  Хорольської міській раді за адресою: м.Хорол,вул. Небесної Сотні, 33.

     
     
Повідомлення про скликання 57 сесії

07 серпня 2024 року о 10:00 год. відбудеться пленарне засідання 57 сесії Хорольської міської ради восьмого скликання за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4. Засідання спільних постійних комісій відбудеться попередньо 06.08.2024 о 10:00 год., а земельної комісії – 06.08.2024 о 14:00 год.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]