Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Як військовослужбовцям отримати безоплатну правову допомогу
2023-04-17

Військовослужбовці, яким потрібна правова допомога у розв’язанні питань, пов’язаних зі службою чи з іншими життєвими ситуаціями, можуть її отримати від системи безоплатної правової допомоги (БПД). Як роз’яснили фахівці системи безоплатної правової допомоги Полтавської області правові послуги можна отримати дистанційно або очно у бюро правової допомоги.

«Лише  протягом минулого року до місцевих центрів та бюро правової допомоги Полтавщини звернулося  майже 2 000  осіб з числа  військовослужбовців, ветеранів війни та учасників АТО за отриманням первинної правової допомоги у вигляді правових консультацій та правової інформації. Правову допомогу у вигляді складання документів процесуального характеру та захист отримали майже 1 000  Захисників. Таку допомогу надавали юристи бюро правової допомоги та  адвокати, які співпрацюють із системою БПД. І з кожним днем кількість Захисників, що бажають отримати  безоплатну правову допомогу збільшується»  -  констатує директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий.

Усі військовослужбовці можуть отримати безоплатно первинну правову допомогу. Це такі правові послуги як: правова інформація, консультації і роз’яснення з правових питань, допомога у складанні заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних).

Захисники які мають статус учасників бойових дій, ветеранів війни, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників війни можуть отримати безоплатно і вторинну правову допомогу: захист і здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру.

Система БПД надає правову підтримку щодо:

  • Отримання належного грошового забезпечення військовослужбовцями
  • Оформлення грошової допомоги у зв’язку з пораненням військовослужбовця
  • Оскарження рішення ВЛК, дії чи бездіяльності військової частини, органів влади
  • Використання належної відпустки, звільнення з військової служби
  • Вирішення сімейних та соціальних питань (розлучень, аліментів, спадщини тощо)
  • Перерахунку пенсії, інших соціальних виплат та пільг та інших правових проблем

 Першочерговим  завданням перед системою в період дії воєнного стану  постає захист прав військовослужбовців, які наразі боронять нашу державу та проведення  правопросвітницьких заходів для Захисників та членів їх родин.

Як отримати безоплатну правову допомогу

Нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу та захистити свої права Ви зможете звернувшись до фахівців системи безоплатної правової допомоги.

Полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел. (0532) 56-02-88.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної сотні, 54, тел. (0536) 75- 75- 20

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська 17, тел. (05361) 77-479.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40.

Усну консультацію можна отримати у контактному центрі системи безоплатної правової допомоги: БПД: 0(800)213-103 (дзвінки у межах України безкоштовні). Номер для дзвінків з Telegram: https://t.me/+380677213103

Якщо потрібно отримати правову допомогу письмово, напишіть у телеграм-бот: https://t.me/LegalAidUkraineBot

Також можна одразу звертатися до найближчого бюро: https://bit.ly/bpd_buro

Усі сервіси системи БПД: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]