Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Як скористатися правом на податкову знижку щодо понесених витрат, переданих як пожертвування
2024-07-23

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що підпунктом 166.3.2  п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ), зокрема, визначено, що платник податку на доходи фізичних осіб має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, нарахованого у вигляді заробітної плати, зменшеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, суму коштів або вартість майна.

Перерахованих (переданих) платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, які на дату перерахування (передачі) таких коштів та майна відповідали умовам, визначеним п. 133.4 ст. 133 ПКУ, у розмірі, що не перевищує 4 відс. суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року.

При цьому така фізична особа – платник податку зобов’язана подати до контролюючого органу разом з річною податковою декларацією про майновий стан і доходи копії платіжних та розрахункових документів, зокрема, квитанції, фіскальні чеки, що ідентифікують отримувача коштів і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копію договору (за наявності).

Більш детально ознайомитися з відповідним роз’ясненням можна на вебпорталі ДПС у розділі «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (ЗІР) за посиланням https://zir.tax.gov.ua/  (категорія 103.06.03).

Звертаємо увагу, що податкова декларація про майновий стан і доходи за результатами 2023 року з метою реалізації права на податкову знижку подається до контролюючого органу не пізніше 31 грудня 2024 року.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про оголошення конкурсу

Оголошення конкурсу
  на заміщення посади керівника Шишаківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

     
     
Повідолення про оголошення конкурсу

Оголошуються конкурси на відбір суб'єктів оціночної діяльності, які будуть залучені для здійснення незалежної експертної оцінки наступних об’єктів комунальної власності Хорольської міської територіальної громади:

     
     
Оголошення про відкриті торги з особливостями

Виконавчий комітет Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області проводить відкриті торги з особливостями з метою закупівлі товару 

Дизельне паливо А-95 (скретч-картки та/або талони)

Код ДК 021:2015 - 09134200-9 Дизельне паливо

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]