Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Як перереєструвати авто, переобладнане на ручне керування в сервісних центрах МВС Полтавщини
2024-07-30

Сервісні центри МВС дбають про рівність можливостей та доступність послуг для всіх громадян. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну все частіше постає питання переобладнання авто для людей з інвалідністю.  Транспортний засіб можна переобладнати під фізичні особливості водія, особливо це актуально для військових, що отримали поранення.

Коментар, про те як перереєструвати авто, переобладнане на ручне керування, надала заступник начальника регіонального сервісного центру МВС в Харківській, Полтавській та Сумській області Ірина Пархоменко.

Першим кроком для переобладнання авто є отримання висновку про погодження на переобладнання транспортного засобу. Для отримання такого висновку можна звернутися до Головного сервісного центру МВС. Документи із заявою можна подати двома варіантами: надіслати поштою на адресу м. Київ, вул. Лук’янівська, 62, особливо це актуально для заявників, що проживають в Полтавській. Або особисто за адресою м.Київ, вулиця Мрії, 19.

Приклади заяв знаходяться на сайті Головного сервісного центру МВС (https://salo.li/319AFCf). Потрібно обрати  вид переобладнання і внести всю необхідну інформацію у форму, зокрема марку та рік виготовлення авто, номерний знак, VIN-код, об’єм двигуна і технічні характеристики. Разом із заявою подається квитанція про оплату послуги. Орієнтовна вартість послуги без урахування банківської комісії — 98 грн, бланкова продукція висновку коштуватиме трохи більше 35-и гривень.

При формуванні висновку вивчається технічна можливість переобладнання та його умови, також зміни мають відповідати вимогам щодо забезпечення безпеки дорожнього руху. Висновок про погодження на переобладнання авто виготовляється протягом 10 днів. З цим документом можна звернутися до станції технічного обслуговування.

Після переобладнання авто необхідно звернутися до одного з органів сертифікації (https://mtu.gov.ua/content/perelik-priznachenih-organiv-iz-sertifikacii-kolisnih-transportnih-zasobiv.html) уповноважених Мінінфраструктури України та отримати сертифікат відповідності на переобладнаний транспортний засіб.

Потім потрібно перереєструвати авто у сервісному центрі МВС. Для цього потрібно взяти талон  на послугу онлайн через е-запис або в терміналі сервісного центру МВС.

З собою необхідно мати наступні документи:

паспорт громадянина України;

реєстраційний номер облікової картки платника податків;

свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;

сертифікат відповідності;

висновок на переобладнання.

Адміністратор перевіряє всі документи, проводить операцію з перереєстрації авто, вносить відповідні зміни у базу даних та видає нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу з позначкою про переобладнання.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

 

Оголошення
     
Повідомлення про засідання виконавчого комітету

20 серпня 2024 року о 14:00 год. відбудеться тринадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4

     
     
Повідомлення про засідання молодіжної ради

31 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться друге чергове засідання молодіжної ради при  Хорольської міській раді за адресою: м.Хорол,вул. Небесної Сотні, 33.

     
     
Повідомлення про скликання 57 сесії

07 серпня 2024 року о 10:00 год. відбудеться пленарне засідання 57 сесії Хорольської міської ради восьмого скликання за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4. Засідання спільних постійних комісій відбудеться попередньо 06.08.2024 о 10:00 год., а земельної комісії – 06.08.2024 о 14:00 год.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]