Хорольський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України» інформує про стан захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції за 13-ий тиждень 2019 року.
За 13-ий тиждень поточного року (з 22.03 по 28.03) на гострі респіраторні інфекції захворіло 175 осіб. Питома вага міського населення становить понад 65 %. Захворюваність зросла на 22,4 %. Показник захворюваності становить 519,7 на 100 тисяч населення, що нижче епідпорогового на 18,6 % (епідпоріг – 638,4 на 100 тисяч).
Дітей захворіло 141 особа, захворюваність зросла на 43,8 %, показник захворюваності – 2617,9 на 100 тисяч населення. Питома вага дітей серед захворілих – 80,6 %.
Захворіло 85 школярів, захворюваність зросла на 51,7 %.
Госпіталізовано за тиждень 12 хворих, в т.ч. дітей до 17 років – 9, що складає 6,8 % від кількості захворілих.
Загальні заходи профілактики грипу та гострих респіраторних інфекцій:
1.Вдягайтеся відповідно до погоди;
2.Уникайте переохолодження, протягів, промокання ніг;
3.Врегулюйте режим праці та відпочинку, виділяйте достатньо часу на сон;
4.У цей час року імунна система стає найбільш чутливою, і ми ризикуємо «підхопити» застуду чи «заробити» якусь іншу хворобу. Але ми в змозі допомогти організму адаптуватися до зміни сезонів, і одним з важливих пунктів у списку дій, які необхідно вчинити для цього є перехід на весняне харчування.
Цитрусові. Вони підтримують в організмі вміст аскорбінової кислоти, яка потрібна для зміцнення судин, поліпшення стану шкіри, засвоєння заліза, зміцнення імунітету.
Кисломолочні продукти. Підтримують мікрофлору кишечника. Завдяки цьому будуть нормально засвоюватися поживні речовини, вітаміни і мікроелементи. Міститься в кисломолочних продуктах вітамін А захищає легені від простудних захворювань.
Овочі. Морква , різні види капусти, буряк – джерело харчових волокон, які допомагають вивести з організму продукти життєдіяльності і токсичні речовини, а також джерело вітамінів, мінералів, антиоксидантів.
Цукор легко замінити медом або сухофруктами.
До раціону харчування додавайте часник, цибулю, відвари калини та смородини;
5.Регулярно проводьте вологе прибирання та провітрювання квартири чи кімнати у якій проживаєте;
Бережіть своє здоров'я!
Завідувач відділенням, лікар-епідеміолог Л.І.Кавалер