Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Громадянин звернувся із заявою про недотримання норм податкового законодавства суб’єктом господарювання
2023-12-26

Податківцями Полтавщини розглянуто звернення громадянина відповідно до вимог Закону України від 02.10.1996 № 393/96-ВР «Про звернення громадян» зі змінами. За результатами розгляду та доперевірочного аналізу було схвалено рішення про доцільність проведення фактичної перевірки, з метою перевірки фактів порушення чинного законодавства, зазначених у зверненні.

Під час проведення перевірки магазину популярної мережі, де здійснюється торгівля вживаним одягом (second-hand), встановлено факт здійснення розрахункових операцій без наявності реєстратора розрахункових операцій чи програмного РРО, що підтвердило інформацію, наведену в зверненні громадянина. Крім того, встановлено факт використання праці двох найманих працівників без належного оформлення трудових відносин у рамках чинного законодавства.

За результатами  проведеної перевірки до суб’єкта господарювання за виявлені порушення, в установленому Законом порядку, будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції. На винних осіб складено протоколи про адміністративну відповідальність за ч. 1 статті 1551 КУпАП, які направлено для розгляду до відповідного судового органу.

Матеріали щодо встановленого порушення вимог законодавства про працю скеровано для розгляду та прийняття відповідного рішення до Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Головне управління ДПС у Полтавській області наголошує, що дотримання вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР  «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) при здійсненні торгівельної діяльності,  а також офіційне оформлення трудових відносин з найманими працівниками – це здійснення господарської діяльності в межах правового поля, уникнення штрафів, зокрема,  репутація сумлінного платника податків.

                                                      Головне управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]