У самому розпалі літо та сезон відпусток. Однак навіть на відпочинку не треба забувати про карантин і відповідальне виконання головних правил під час епідемії. Це стосується і відпочивальників, і закладів, що приймають гостей, і працівників цих закладів. Для працівників готелів, хостелів, баз відпочинку під час карантину діють наступні правила:
- проведення температурного скринінгу відвідувачів;
- наявність захисного екрана між персоналом та відвідувачами;
- регулярне миття рук або обробка антисептичними засобами кожні з години або частіше;
- вологе прибирання місць великих скупчень людей;
- недопущення черг у місцях скупчень людей та нанесення маркування для дотримання соціальної дистанції у 1,5 м;
- носіння персоналом захисних щитків або окулярів;
- дезінфекція поверхонь кожні 3-4 години;
- централізований збір використаних засобів індивідуального захисту;
- розміщення додаткових контейнерів для збору використаних засобів індивідуального захисту;
- обмеження масових зборів працівників у закритих приміщеннях;
- тимчасове усунення від роботи осіб із групи ризику.
Для відпочиваючих у готелях, хостелах, базах відпочинку під час карантину діють наступні правила:
- попередня онлайн-реєстрація;
- обов'язкова ізоляція осіб з ознаками респіраторного захворювання;
- харчування в номерах, ресторанах та обідніх залах за системою попереднього замовлення;
- допуск відвідувачів у місця спільного перебування (поза номерами) у респіраторах або масках.
Правила для зон перебування та відпочинку:
- розміщення пляжного обладнання з дотриманням соціальної дистанції;
- наявність п'ятиденного запасу засобів індивідуального захисту та обов'язкове використання їх працівниками;
- наявність рідкого мила, антисепників та паперових рушників у санвузлах;
- організація місць для дезінфекції рук;
- наявність на вході у приміщення інформаційних матеріалів щодо профілактики COVID-19.
За інформаційними матеріалами МОЗ України.