Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

україни громад законопроєкт президента законопроєкту голови місцевого готові асоціація самоврядування грудні половина будівництва навести процесу відновлення децентралізації небезпеку аргументи
Голови громад готові до зустрічі з Президентом України: про що хочуть поговорити
2023-06-12

Правління Асоціації міст України звернулось до президента Володимира Зеленського в зв’язку з проєктом Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності» (5655). Голови громад вітають відсутність підпису Президента України на законопроєкті 5655 як його позицію на боці місцевого самоврядування й готові при зустрічі навести аргументи про його небезпеку для децентралізації, процесу відновлення українських громад і безпеки громадян.

– Асоціація міст України об'єднує інтереси 608 сіл, селищ та 401 міста, від імені яких звернулась у грудні 2022 року до Президента України із спільною позицією громад щодо законопроєкту 5655: його необхідно ветувати, – йдеться в повідомленні.

Так, у зверненні до президента Асоціація міст України зазначила, що 6 червня глава держави під час пресконференції відповів журналісту, що половина органів місцевого самоврядування підтримує законопроєкт 5655, а половина - ні. Також Зеленський заявив, що через це необхідно провести окрему зустріч з головами громад.

– Вважаємо, пане Президенте, що вас дезінформують щодо наявності, начебто, підтримки громадами законопроєкту 5655, – йдеться у зверненні.

Голови громад готові зустрітися із Зеленським та «навести аргументи про небезпеку законопроєкту 5655 для децентралізації, процесу відновлення українських громад і безпеки громадян».

Нагадаємо, законопроєкт 5655 стосується змін системи містобудування, за нього депутати проголосували ще в грудні 2022 року. Своєю чергою представники місцевого самоврядування виступили категорично проти законопроєкту, наголошуючи, що ним допускається масове самочинне будівництво. Так, Асоціація міст України оприлюднила інфографіку, в якій наочно пояснювалося, чим шкодить законопроєкт 5655 «про містобудівну реформу» громадам. Серед іншого:

– порушуються права власників земельних ділянок. Законопроєкт надає можливість будувати без обов’язкового дозволу власника землі та документів на землю.
  – стимулюється масове самочинне будівництво. Проводити перевірку об’єктів будівництва забороняється.
  – громадськість позбавляється прав контролю та впливу. Активістам та фахівцям заборонено ініціювати перевірки дотримання законодавства у сфері будівництва, активістів зобов’язують обґрунтувати їх особистий інтерес у захисті об’єктів містобудування тощо.

Згодом  петиція про застосування вето щодо 5655 на офіційному сайті ПрезидентаУкраїни отримала 42090 голосів.

Полтавське регіональне відділення Асоціації міст України

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]