Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Генеральне планування міста Хорола
2019-08-14

За ініціативи виконавчого комітету Хорольської міської ради організовано нараду робочої групи з метою спільного розроблення Генерального плану міста Хорола та збору необхідної інформації від різних структурних підрозділів райдержадміністрації та інших представників суб’єктів господарювання на території міста. Засідання відбулося 14 серпня 2019 року в приміщенні Хорольської міської ради за головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Яни Карманської та за участі запрошених кваліфікованих фахівців з містобудування та територіального планування.

До розробки Генплану залучені керівник ТОВ «Консультаційний центр» з м. Полтава Вадим Володимирович Лєта та представники ДП Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» з м. Київ: кандидат технічних наук Київського національного університету будівництва і архітектури, головний архітектор проектів Ганна Вітольдівна Айлікова, еколог Надія Павлівна Кравченко та інженер Вероніка Олексіївна Ліговська.

Наразі здійснюється поповнення інформаційно-ресурсної бази з метою дотримання послідовного алгоритму виконання першочергових етапів робіт для подальшого виготовлення Генерального плану міста. Після формування набору даних розробники основного містобудівного документу поетапно виконають комплекс робіт, зокрема: проведуть топографо-геодезичні вишукувальні роботи, створять електронну карту населеного пункту М 1:2000, підготують матеріали фотофіксації та цифрової моделі рельєфу Хорола.

Збір цінної інформації господарського характеру для майбутнього Генплану має важливе значення. У подальшому ця інформація прямо або опосередковано може бути використаною для прийняття важливих управлінських рішень і не втратить свою актуальність на протязі тривалого терміну (20-25 років).

Нагадаємо, що необхідність розроблення Генплану міста виникла у зв’язку зі змінами в чинному законодавстві України, яке регулює містобудівну діяльність. З 1 січня поточного року ліквідовано інститут історико-містобудівного обґрунтування, який здійснював розробку історико-архітектурних опорних планів (ІАОП) для населених пунктів. У Хоролі, як історичному населеному пункті з визначеними історичними ареалами, відсутній ІАОП. А тому, без наявності Генплану будь-яке нове будівництво, реконструкція та капремонт будуть неможливими.

З метою розробки Генплану в «Програму соціально-економічного розвитку міста Хорола на 2019 рік» включено заходи з орієнтовним обсягом фінансування для її реалізації. Ці заходи дадуть можливість містянам отримати для багатоцільового використання Генплан у сучасному форматі, виконаному за сучасними вимогами і нормативами, який стане доцільною заміною старого містобудівного плану 1986 року.

Розробка Генерального плану Хорола забезпечить комплексне вирішення питань містобудівного характеру, зокрема планування та благоустрою об’єктів будівництва. Його наявність дасть змогу впорядковувати й здійснювати контроль за розміщенням будівель та споруд, інженерно-транспортних комунікацій, об’єктів господарського та побутового обслуговування.

Роботи по збору інформації наразі тривають, тож просимо всіх бажаючих долучитися до спільного планування нашого міста. Пропозиції та зауваження просимо надавати в усній або письмовій формі за адресою міської ради: м. Хорол, вул. Незалежності, 37; e-mail: [email protected] або за тел.: (053262) 33-6-96.

 

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]