Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

сміття поводження сортування вивезення комунальні відходів договорів відсутність комунсервіс» відповідальність відходами здорового громади нашої кожного хорол культури довкілля мешканці
Формування культури сортування сміття та поводження з твердими побутовими відходами
2023-12-12

«Сортування сміття – шлях до здорового, безпечного життя. Культура поводження з тпв – запорука чистоти й порядку»! Саме під таким гаслом Хорольська міська рада працює в напрямку підтримки екологічних ініціатив та забезпечує роботу комунальних підприємств «Комунсервіс», «Господар» і «Добробут», на яких покладено важливу функцію – вивезення (перевезення) та захоронення твердих побутових відходів (сміття).

Комунальні підприємства Хорольської міської ради працюють на території громади в межах розподілених та закріплених зон господарювання.

Упродовж багатьох років місцевою владою спільно з КП «Комунсервіс» в м.Хорол створювалася зручна інфраструктуру для сортування відходів. На сьогоднішній день розміщено контейнери для різних видів сміття на доступних місцях, поблизу приватних домоволодінь і багатоквартирних житлових будинків, на спеціально відведених майданчиках. Досить часто виникають прикрі випадки, коли сміттєві баки переповнені, люди нехтують правилами поводження з відходами, викидають не лише побутове сміття, а й гілля, будівельні матеріали тощо. У результаті цього прилегла територія перетворюється на смітник з горами відходів різного складу і походження.

Зазвичай мешканці звинувачують комунальне господарство у несвоєчасному вивезенні сміття або ж владу в бездіяльності. Для регулярного вивезення сміття згідно встановленого графіку необхідні передусім фінансові ресурси (пмм, заробітна плата робітникам комунальної служби тощо). Через несвоєчасну і неповну оплату за комунальні послуги споживачами, у комунальному підприємстві виникає дебіторська заборгованість. На жаль, не всі мешканці добропорядно сплачують за комунальні послуги, тож відсутність фінансової дисципліни самих споживачів призводить до перебоїв з вивезенням сміття.

Досить складною є проблема не лише в наявності заборгованості споживачів перед надавачем послуг, а й у відсутності договорів. КП «Комунсервіс» і міська рада неодноразово закликали укладати договора у разі їх відсутності або поновлювати у разі закінчення терміну. Попереджаємо, що на виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги» укладення договорів і здійснення оплати є ОБОВ’ЯЗКОВИМИ ДЛЯ ВСІХ!

Відсутність договору на вивезення тпв є адміністративним правопорушенням! Статтею 152 Кодексу України про адмінітративні правопорушення передбачено відповідальність за відсутність договору на вивезення тпв у виді штрафу: для фізичних осіб – від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, для юридичнх осіб – від 50 до 100.

ВАЖЛИВО! Для укладення договорів і перевірки розрахунків необхідно звернутися за адресою: м.Хорол, вул.Шевченка, 33а.

Формування культури поводження з тпв та сортування сміття – це невід’ємна частина сталого розвитку суспільства, відповідальність кожного з нас за довкілля та створення здорового середовища для майбутніх поколінь. Культура поводження з відходами передбачає відповідальність кожного мешканця нашої громади за стан довкілля та навколишнього середовища, його санітарно-епідеміологічне благополуччя.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Від рівня нашої екологічної свідомості, як мінімум залежить порядок у громаді, як максимум – збереження природних умов існування цивілізації.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]