Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

фестивалю чілдрен https дітей фестиваль //bit кінофест підлітків перегляду кінофесту україни пригоди картина стрічка програми фільм сайті онлайн-форматі червня глядачі
Фестиваль кіно для дітей і підлітків "Чілдрен Кінофест"
2022-06-03

Цього року фестиваль кіно для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» проведуть в онлайн-форматі. 9-ий Чілдрен Кінофест відбуватиметься з 3 до 12 червня 2022 року в онлайн-форматі на сайті фестивалю для глядачів із території України та Польщі. Фільми-фіналісти Конкурсу короткометражних фільмів, знятих дітьми, будуть доступні для перегляду в усьому світі.

Чілдрен Кінофест – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків, який 9 років поспіль безкоштовно знайомить молоду українську аудиторію як із найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою. Фільм, який стане переможцем цьогорічного Чілдрен Кінофесту, як і завжди, обере аудиторія – після перегляду стрічок конкурсної програми глядачам буде запропоновано оцінити свої враження.

Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних переглядів кіно та залучати дітей до створення кінофільмів. Усі покази – безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті.

У 2022 році для безпечності та гнучкості перегляду фестиваль відбуватиметься в онлайн-форматі з 3 до 12 червня. Переглянути фільми можна буде на сайті https://online.childrenkinofest.com/ на території України, а також Польщі, яка прийняла найбільше тимчасово переміщених українців. Переможця фестивалю визначать глядацьким голосуванням.

«Воєнні обмеження не дають змоги провести фестиваль так, як ми звикли – у понад 20 містах України, з повними залами на тисячі та сотні маленьких глядачів. Але це не тільки виклики, а й неймовірні можливості – Совеня Чарлі та Чілдрен Кінофест цього року можуть завітати у кожен український дім», – коментують перенесення фестивалю в онлайн-формат організатори.

Як зареєструватися на перегляди: https://bit.ly/391Uomk 

Програма фестивалю: https://childrenkinofest.com/ua/program.html

До конкурсної програми фестивалю увійдуть фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою ЧілдренКінофесту на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків. Поза конкурсом юні глядачі продовжать знайомитися з історією кінематографа: у попередні роки ця секція представила ретроспективи першовідкривачів зі світу кіно – Чарлі Чапліна, Бастера Кітона, ЛоттиРайнігер, Жоржа Мельєса та братів Люм’єр.

Відкриється ЧідренКінофест французькою анімацією «Принцеса драконів». Головна героїня – дівчинка, яка зростала у родині драконів. Коли вона опиняється у світі людей, він видається їй абсолютно новим та незвичним. Фільм-відкриття буде доступний для перегляду упродовж перших трьох днів фестивалю –з 3 до 5 червня.

Україну в конкурсній програмі Чілдрен Кінофесту представляє пригодницьке фентезі «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке». Знятий за мотивами казки Сашка Лірника, фільм змальовує пригоди козака, який намагається вибратися з пекла. Картина відзначена Призом глядацьких симпатій Національної премії «Золота Дзиґа», а сценарій – Премією імені Лесі Українки.

Із дитячого конкурсу Берлінале до програми Чілдрен Кінофесту потрапила ще одна стрічка в жанрі фентезі – «Неллі Рапп – мисливиця на монстрів» (Швеція). Картина занурить юних глядачів і глядачок у захопливі пригоди головної героїні в маєтку, повному чудовиськ.

Про подорож у часі й порятунок світу від екологічної катастрофи розповість фантастичний фільм «Місія Нови». На найбільшому міжнародному кінофестивалі для дітей Cinekid (Нідерланди) ця стрічка стала справжнім гітом, здобувши перемогу в чотирьох номінаціях.

Головний герой аргентинської драми «Дельфін» – хлопчик, який допомагає своєму батькові зводити кінці з кінцями. Водночас він долає перешкоди на шляху до своєї мрії – потрапити в дитячий оркестр.

Також у програму ввійшли комедії: австрійсько-німецька стрічка «Францові історії» та «Мій тато – сосиска» спільного виробництва Бельгії, Нідерландів і Німеччини.

Поза конкурсом юні глядачі та глядачки ознайомляться з класикою анімації – Чілдрен Кінофест покаже спеціальну добірку епізодів «Крота» до 65-річчя знаменитого чеського мультсеріалу.

За традицією на фестивалі продемонструють і минулорічного переможця – пригодницьку стрічку «Полі» спільного виробництва Франції та Бельгії. Картина розповідає про пригоди двох друзів – дівчинки та поні, якого вона звільняє від життя в неволі.

Вшосте в межах Чілдрен Кінофесту відбудеться Конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми: https://bit.ly/3PWyNN2

За традицією, переможців визначать журі українських кінематографістів – акторка театру та кіно Оксана Черкашина, режисер і сценарист Антоніо Лукіч, режисерка та сценаристка Катерина Горностай: https://bit.ly/3Mgd5jQ

Список фіналістів – тут.

 

Почесний посолфестивалю у 2022 році – акторка театру і кіно, заслужена актриса України, культурна діячка Ірма Вітовськаhttps://bit.ly/3M5RavP

Щороку фестиваль підтримує Посол, який популяризує ідеї якісного сімейного дозвілля і культурного розвитку дітей та підлітків в Україні. Послами фестивалю у різні роки були співаки Фагот, Джамала, Дмитро Шуров, актор і кінорежисер АхтемСеітаблаєв, письменниця Катерина Бабкіна та правозахисниця і письменниця Лариса Денисенко, фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, співачка Христина Соловій.

 

Довідково:

Сайт фестивалю: www.childrenkinofest.com

ФБ-сторінка фестивалю: https://www.facebook.com/childrenkinofest/

Інстаграм фестивалю: https://bit.ly/3PZx89a 

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]