Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Фахівці податкової служби Полтавщини провели семінар для платників ПДВ
2023-04-06

У приміщенні Державної податкової інспекції у м. Полтаві відбувся семінар – зустріч для платників податку на додану вартість. Податкова служба Полтавщини зацікавлена у відкритій комунікації з бізнес-спільнотою та активно сприяє системному і грунтовному ознайомленню суб’єктів господарювання із актуальними питаннями та новаціями податкового законодавства. Обговорення питань, які є особливо пріоритетними під час дії воєнного стану, - це підтримка економічного фронту нашої країни.

Зустріч відкрив начальник Головного управління ДПС у Полтавській області Андрій Якименко, який відзазначив мету заходу, яка полягала у обговоренні актуальних змін податкового законодавства, що останнім часом вступили в дію та відповіді на запитання платників. Очільник податкової служби Полтавщини звернув увагу слухачів на те, що останні зміни до Податкового кодексу вступили в дію 08 лютого 2023 року у зв’язку із набранням чинності Закону України від 12 січня 2023 року № 2876 «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України. Вищезазначеним законом, продовжено граничні терміни реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування, зменшено штрафи та зроблено цілодобовим граничний строк реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування.

Присутніми у заході були заступник начальника ДПІ у м. Полтаві Світлана Лактіонова, фахівці ГУ ДПС у Полтавській області та представники бізнесу Полтавщини.

В ході зустрічі були розглянуті питання щодо зміни порядку заповнення  реквізиту «Призначення  платежу» під час сплати податків і зборів до бюджету; обговорили реєстрацію та зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, з'ясували порядок відображення податкових зобов’язань та податкового кредиту в податковій звітності з ПДВ, зокрема в період воєнного стану. Роз’яснення також стосувались  декларування доходів, отриманих у 2022 році. Окремо податківці розглянули правильність заповнення зведеної звітності Додатку 4 ДФ – виправлення помилок минулих років. Не оминули актуальні питання щодо законних підстав нарахування земельного податку  та порядку надання податкової звітності  з  плати за землю, обчислення суми податку з об’єкта житлової нерухомості, який перебуває у власності юридичної особи та сплату екологічного податку.

Наприкінці зустрічі податківці отримали схвальні відгуки від платників податків та подяки за практичну допомогу у роз’ясненні актуальних питань податкового законодавства.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]