Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

енергії генерації системи полтаваобленерго» умовах вінниці війни життя також громадах житомир елементи полтавщини децентралізовані досвід виділення власних електричної зокрема
Досвід, яким варто скористатися громадам Полтавщини
2024-07-22

Ворог більш ніж три роки безжально нищить не лише військову, а й цивільну інфраструктуру України. Через постійний терор, вітчизняна енергосистема щодня і щогодини проходить випробування на міцність. Але найвужчі місця у ній проявилися протягом останніх двох місяців війни, підлаштувавши наше з вами життя під графіки відключень.

Але є громади в країні, які скоротили до мінімуму залежність від розпоряджень НЕК «Укренерго» про застосування графіків. Про Житомир і Вінницю, де успішно застосовуються децентралізовані елементи генерації вийшла стаття у «Економічній правді» під назвою «У Житомирі та Вінниці менше вимкнень світла ніж у решти міст. Як їм це вдається?» (посилання:

https://www.epravda.com.ua/publications/2024/07/18/716799/).

Електроенергією Житомир забезпечує велика сонячна електростанція потужністю 50 МВт розташована на околиці міста. Власна генерація у них працює на базі комунальних підприємств. У Вінниці споживачі без електроенергії всього лише дві-три години на добу. Стабілізувати ситуацію тут теж допомагають децентралізовані елементи генерації.

Полтавська область також має всі можливості, щоб перейняти цей успішний досвід.

Тому АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» в умовах війни, що триває, закликає керівників, а також депутатський корпус територіальних громад Полтавщини подбати про своїх жителів і ініціювати у власних громадах виділення фінансування на забезпечення створення джерел генерації електричної енергії. Зокрема, встановлення сонячних та вітрових електростанції, або використання біопалива та енергії біогазу як альтернативного джерела енергії, тощо.

У свою чергу, АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» створить усі необхідні умови для якнайшвидшого приєднання до електричних мереж системи розподілу обладнання генеруючих установок, що будуть встановлені у ваших громадах.

Закликаємо спільно підвищувати стійкість енергетичної системи в умовах постійних обстрілів аби російська федерація не мала змоги втілити в життя свій задум – знищити нашу незалежність, у тому числі енергетичну!

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]