Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Доступна міжнародна доставка посвідчення водія ще у 8 країн світу
2023-12-26

Послуги сервісних центрів МВС стають все більш доступними за кордоном. У зв’язку з повномасштабним вторгненням, за межі країни виїхали багато українців. Але навіть за тисячі кілометрів вони можуть отримувати одні з найпопулярніших послуг сервісних центрів МВС. 

«До сьогоднішнього дня послуга була доступною у чотирьох європейських країнах, а саме в Польщу, Чехію, Німеччину, Італію. Відсьогодні додається ще вісім країн, в яких громадяни України зможуть замовити посвідчення водія», – наголосив заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

Міжнародна доставка посвідчення водія тепер доступна ще у 8 країн Європи: в Угорщину, Молдову, Словаччину, Румунію, Іспанію, Литву, Латвію та Естонію.

Замовлення посвідчення водія за кордон доступне в Кабінеті водія. Цією опцією можуть скористатись ті кермувальники, які хочуть обміняти своє посвідчення отримане вперше на 2 роки, загубили чи пошкодили, або змінили персональні дані.

Як скористатись послугою

Для замовлення міжнародної доставки, необхідно увійти в Кабінет водія. Після авторизації виконати такі дії:

  • вказати причину обміну посвідчення;
  • обрати міжнародну доставку;
  • ввести адресу отримання замовлення;
  • сплатити за послугу.

Заявка обробляється в сервісному центрі МВС, після виготовлення посвідчення водія, готовий документ ДП «ІНФОТЕХ» передає Укрпошті. А поштовий оператор відправляє за кордон на вказану адресу. Термін міжнародної доставки – близько 15 днів. 

Орієнтовна вартість посвідчення водія – 311 грн за бланк та адмінпослугу. Логістичні витрати поштовим перевізником за кордон складатимуть – 960 грн.

Нагадаємо, що Головний сервісний центр МВС запустив міжнародну доставку посвідчення водія 16 жовтня цього року. 

«Послуга надається через Кабінет водія, і з початку її запуску нею вже скористалися більше 2000 осіб», – зазначив Богдан Драп’ятий. Найбільше з них у Польщу – 1 666, в Німеччину – 275, у Чехію – 72 та в Італію – 33. 

Уже зараз українці можуть онлайн обмінювати посвідчення водія з доставкою у 12 країн світу. А ми продовжуємо працювати над розширенням географії надання послуг сервісних центрів МВС, аби вони були доступні кожному.

Послуга реалізована завдяки співпраці ДП «ІНФОТЕХ» та АТ «Укрпошта».

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]