Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

ділянки власності земельного державного землеустрою право земельну кадастру ділянку кадастрового номера земельні документації земельної відповідно розділу перехідні державний натурі (відновлення)
До уваги землевласників та землекористувачів Хорольської міської ТГ!
2024-01-03

Всім власникам державних актів на право приватної власності на землю, які видані до 2004 року та станом на 01.01.2024 року не внесені до автоматизованої системи Державного земельного кадастру і не мають кадастрового номера, необхідно виконати комплекс робіт для внесення інформації про земельну ділянку до Державного земельного кадастру, так як: кадастровий номер є обов’язковим при укладанні угод про перехід права власності на земельні ділянки (спадкування, купівля-продаж, міна, дарування, тощо).

Відповідно до вимог пункту 9 статті 28-1 розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Державний земельний кадастр» до 1 січня 2013 року державна реєстрація земельних ділянок, які передавалися у власність із земель державної чи комунальної власності, здійснювалася з видачею державних актів на право власності на земельні ділянки.

Пунктом 10 даної статті розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Державний земельний кадастр» визначено, що документи, якими було посвідчено право власності чи право постійного користування земельною ділянкою, видані до набрання чинності цим Законом, є дійсними. Також згідно із пунктом 2 розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Державний земельний кадастр» встановлено, що земельні ділянки, право власності (користування) на які виникло до 2004 року, вважаються сформованими незалежно від присвоєння їм кадастрового номера.

Відповідно до статі 26 ЗУ «Про землеустрій» розробниками документації із землеустрою є: юридичні особи або фізичні особи-підприємці, які володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та є сертифікованими інженерами-землевпорядниками, відповідальними за якість робіт із землеустрою, будь-якої землевпорядної організації.

Розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) здійснюється відповідно до статей 26,27,55 ЗУ «Про землеустрій» на платній основі на умовах та в строк, що визначені договором з розробником такої документації із землеустрою.

У разі, якщо відомості про зазначені земельні ділянки не внесені до Державного реєстру земель, їх державна реєстрація здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та присвоєння кадастрового номера на земельну ділянку. Кадастровий номер земельної ділянки присвоюється за допомогою  програмного забезпечення Державного земельного кадастру.

Отже, для внесення відомостей про земельну ділянку до Державного земельного кадастру та присвоєння кадастрового номера, власнику необхідно:                       

- замовити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості);

- отримати Витяг з Державного земельного кадастру на земельну ділянку;

- зареєструвати право власності на земельну ділянку у Державному реєстрі речових прав.

Внесення відомостей про земельну ділянку до Державного земельного кадастру є запорукою сплати відповідного земельного податку.

  

 

 

Начальник відділу з питань земельних

відносин та екології Надія ТІТЕНКО

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]