Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

податку майно податок земельної земельних покращення розвитку місцевого податків плати ділянки нежитлової податкового сплачують житлової нерухомості понад розмірів становить варті
До уваги платників податків!
2021-10-08

Рекомендуємо не чекати стягнення податкового збору в примусовому порядку. У межах процесу децентралізації  наявність достатніх ресурсів у місцевому бюджеті дає можливість реалізовувати програми і заходи, спрямовані  на всебічне покращення  рівня соціально-економічного розвитку Хорольської міської територіальної громади та її потенціал до сталого розвитку. 

Тому  орган місцевого самоврядування для досягнення зазначених цілей зацікавлений у збільшенні надходжень до місцевого бюджету, покращення ефективності адміністрування податків і зборів.

Відповідно до ст.265 Податкового кодексу України від 02 грудня  2010 року № 2755-VI  податок на майно складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку, плати за землю.  

Нагадуємо, за нерухомість доведеться заплатити власникам об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. Базою оподаткування є загальна площа обєкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.      

За транспортний податок сплачують фізичні особи, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньо ринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати.   

Земельний податок сплачують власники земельних ділянок, земельних (паїв) та землекористувачі. Нарахування проводяться за місцезнаходженням земельної ділянки.

На сьогодні податківці Полтавщини сформували 424591 податкове повідомлення – рішення по податку на майно, які були надіслані платникам податку до 01 липня 2021 року. У сформованих платівках зазначаються відповідні платіжні реквізити для сплати нарахованих податків. Звертаємо Вашу увагу  про необхідність своєчасної оплати податкових зобов’язань з податку на майно з фізичних осіб з метою уникнення податкової заборгованості.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

21 травня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дев'яте засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]