Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

До уваги платників єдиного податку
2024-06-04

До уваги ФОП - платників єдиного податку першої - третьої груп щодо яких до ЄДР внесено запис про припинення підприємницької діяльності та податкова адреса яких знаходиться на території тимчасово окупованій російською федерацією! Головне управління ДПС у Полтавській області звертає увагу ФОП – 

платників єдиного податку першої – третьої груп щодо яких до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення підприємницької діяльності та податкова адреса яких знаходиться на території тимчасово окупованій російською федерацією, що остання податкова декларація такого платника подається до якого контролюючого органу за його вибором в один із таких способів:

в електронному вигляді – за своєю податковою адресою, якщо електронний документообіг не припинився та кваліфікований електронний підпис є дійсним;

на паперових носіях – до будь-якого діючого ЦОП (особисто/уповноваженою на це особою або поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення). У рядку 4 «найменування контролюючого органу, до якого подається звітність» податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця (далі – Декларація) зазначається контролюючий орган за місцем обліку платника єдиного податку.

При цьому у полі 8 «Особливі відмітки» Декларації у рядку 8.1 «платника податку, що подає декларацію за останній податковий (звітний) період, на який припадає дата державної реєстрації припинення» проставляється позначка «+».

Нагадуємо, що разом з останньою Декларацією подаються:

додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (крім фізичних осіб, які звільняються від сплати за себе єдиного внеску відповідно до Закону України від 09 липня 2003 року № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» зі змінами та доповненнями).

додаток 2 «Розрахунок загального мінімального податкового зобов’язання за податковий (звітний) рік», якщо земельні ділянки сільськогосподарського призначення використовувалися у підприємницькій діяльності платником єдиного податку (другої – третьої груп), відповідно до п. 297 прим. 1.1 ст. 297 прим. 1 Податкового кодексу України.

Більш детально ознайомитися з відповідним роз’ясненням можна на вебпорталі ДПС у розділі «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (ЗІР) за посиланням https://zir.tax.gov.ua/  (категорія 107.01.07).

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Відповідно до рішення 56 сесії Хорольської міської ради восьмого скликання від 21.06.2024 №2689 «Про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна» та відповідно до ст.335 Цивільного кодексу України, виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул. Лісна, будинок 18, с. Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
Повідомлення КП "Комунсервіс" про наміри зміни тарифів

Повідомлення про наміри зміни тарифів (коригування) на послуги з поводження з побутовими відходами, які надаються комунальним підприємством «Комунсервіс» Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

     
     
Повідомлення про скликання 2 пленарного засідання 56 сесії

03 липня 2024 року о 10:00 год. відбудеться друге пленарне засідання 56 сесії Хорольської міської ради восьмого скликання за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]