Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

дітей україни внаслідок українських агресії проти загинули збройної неприпустимий маленьких загалом світу всього рішенням війни червня пам'яті українські вшанування їхні
Діти – це наше майбутнє, вони мають на нього право у нашій державі!
2023-06-04

Щороку, 4 червня, на загальнодержавному рівні відзначається  День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Державний пам'ятний день в Україні був запроваджений для вшанування пам'яті дітей, що загинули внаслідок російсько-української війни з 2014 року рішенням Верховної Ради України від 1 червня 2021 року.

Україна вшановує пам’ять вбитих, закатованих у неприпустимий насильницький спосіб військовими злочинцями дітей України та всього світу і постановила його відзначення у Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, який заснований рішенням Генеральної Асамблеї ООН під егідою ООН від 19 серпня 1982 року.

На території Донецької, Луганської та інших областей із 2014 року до повномасштабної війни внаслідок збройної агресії держави-терориста проти України загинуло щонайменше 240 невинних маленьких душ. З початку віроломного повномасштабного вторгнення від країни-вбивці постраждало ще більше українських дітей. Загалом повномасштабна війна забрала життя вже 484 маленьких українців. Понад 992 дитини з 24 лютого 2022 року отримали поранення різного ступеня тяжкості. Ще 19,5 тисяч українських дітей депортовані окупантами до рф та позбавлені можливості радіти життю на рідній землі. Ця цифра не остаточна. Загалом силами всього світу додому повернута 371 дитина. Вони розповідають про насильство з боку загарбників на окупованих та їхніх територіях.

Наші українські дітки – надзвичайні, терплячі, витривалі, розумні, талановиті. Але вони щодня чують сирени повітряної тривоги, вимушені ховатися в укриттях та бомбосховищах, не знаючи: чи потрапить чергова ракета у їхній дім та чи вдасться їм пережити ще одну ніч жаху.

Закликаємо цього дня голосно говорити світовій спільноті: росія – це  держава-терорист, держава-агресор, яка вбиває українських дітей і вчиняє геноцид Українського народу.

Найжахливіше, коли внаслідок збройних конфліктів гине найдорожчий скарб нації – наші діти! Ми повинні зупинити цей ганебний і неприпустимий злочин ХХІ століття!

Щиро співчуваємо рідним та близьким, які пережили страшний біль непоправної втрати. Молімося за те, щоб українські діти мали можливість зростати, навчатись і жити в безпеці, у власній, незалежній, суверенній, вільній Україні! Убитим невинним душам вічна світла пам’ять!

 

 

З жалобою, міський голова – Сергій ВОЛОШИН

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]