Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Державна міграційна служба інформує!
2020-03-09

ПЕРЕВАГИ ПАСПОРТІВ У ВИГЛЯДІ ID-КАРТКИ І ЯК ЇХ ОФОРМИТИ НА ПОЛТАВЩИНІ

Україна переходить до електронної системи урядування, прийнятої у багатьох державах світу, тому  на сьогодні  кожен полтавець має право оформити паспорт громадянина України у вигляді ID-картки за власним бажанням.

Документ має вигляд пластикової картки з чіпом, на якому зберігаються біометричні дані власника, зокрема, цифрова фотографія, підпис та відбитки пальців. Тобто ніхто, крім власника ID-картки не зможе нею скористатися, порівняно з паспортом громадянина України у вигляді книжечки. Що є значною перевагою у оформленні ID-картки.

Візуально на самій ID-картці можна буде побачити: назву держави; назву документа; прізвище та імя українською мовою та латинською транслітерацією, по батькові – лише українською. Причому написання латинською ви можете проконтролювати і узгодити його із уже наявними документами. Наприклад, з  посвідченням водія; 

-            стать: чоловічу/жіночу;

-            громадянство;

-            дату народження;

-            унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;

-            номер самого документа;

-            дату видачі та закінчення строку його дії;

-            найменування та код установи, що його видала;

-            номер платника податків (ідентифікаційний код);

-            місце народження;

-            оцифроване зображення обличчя; оцифрований підпис особи.

Тобто дуже зручно, що ідентифікаційний код також візуально нанесений на ID-картку і папірець з кодом носити з собою не потрібно, що є також значною перевагою паспорта.

На електронний носій ID-картки буде внесено все те саме, що й візуально можна побачити на картці, проте додаватиметься змінна інформація. Тобто кожного разу не має необхідності змінювати документ, що є перевагою ID-картки. До змінної інформації належить реєстрація місця проживання, сімейний стан та відомості про дітей. Усі ці зміни – переїзд у нове житло, чи інше місто України, одруження чи розірвання шлюбу, народження дітей – будуть в хронологічному порядку додаватись на електронний носій без потреби заміни документа.

Ще одним плюсом у оформленні ID-картки є те, що процедура оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон може бути виконана швидше, так як дані заявника вже внесені в Державний демографічний реєстр.

Ще одна значна перевага – в українців з'явилася можливість отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) на чіп ID-картки. Це відкриває доступ до різноманітних електронних сервісів державних органів, до адміністративних і банківських послуг, дає можливість починати та вести бізнес, не виходячи з дому. Послугу можна отримати у будь-якому територіальному підрозділі Міграційної служби Полтавщини маючи ID-паспорт або при його оформленні.

Такий електронний ключ видається на 2 роки. Процедура внесення електронного ключа до ID-картки є безкоштовною та займає близько 5 хвилин.    

Оформити паспорт громадянина України у формі ID-картки вперше можна у будь-якому підрозділі Міграційної служби Полтавщини за місцем реєстрації. В подальшому при втраті ID-паспорта, зміни прізвища, зміни інформації на чіпі паспорта, внесення електронного підпису тощо звернутися можна у будь-який підрозділ вже не залежно від місця реєстрації.

Контакти та перелік територіальних підрозділів Міграційної служби області можна переглянути на офіційному сайті ДМС України за посиланням: https://dmsu.gov.ua/poltava/pidrozdily.html

Оформлюйте та користуйтеся перевагами ID-паспорта.

 

УДМС України в Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]