Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

україни декларації ділянки плати рентної копалини корисні громад видобуваються межах одиниці місцезнаходженням території додатку подання район міністерства рядку розміщення (далі
Декларація з рентної плати:
2024-09-03

Заповнення даних про адміністративно-територіальні одиниці та території територіальних громад (КАТОТТГ) у рядках 3 і 5.1 додатка 2Розрахунку з рентної плати за користування надрами для видобування вуглеводної сировини. Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що форма податкової декларації з рентної плати затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 719 (далі – Декларація).

Невід’ємною частиною Декларації є відповідні додатки. Зокрема, розрахунок з рентної плати за користування надрами для видобування вуглеводної сировини здійснюється у додатку 21 до Декларації.

У додатку 21 заповнюються всі рядки усіх розділів з урахуванням приміток. При цьому у разі подання Декларації та додатків до неї на паперових носіях за відсутності значення рядок прокреслюється, а у разі подання декларації засобами електронного зв’язку – не заповнюється. Вартісні показники розрахунку зазначаються у гривнях з копійками.

Згідно з примітками 7 і 10 до додатка 21:

у рядку 3 «Код за КАТОТТГ територіальної громади» зазначається код територіальної громади, визначений за Кодифікатором адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затвердженим наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 № 290 (далі – Кодифікатор), на території якої знаходиться ділянка надр,з якої видобуваються корисні копалини;

у рядку 5.1 «Код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці за місцезнаходженням ділянки надр» зазначається код адміністративно-територіальної одиниці, визначений за Кодифікатором:

■ за місцезнаходженням ділянки надр, з якої видобуваються корисні копалини, у разі розміщення такої ділянки надр у межах території України;

■ за місцезнаходженням платника податків (за основним місцем обліку) у разі розміщення ділянки надр, з якої видобуваються корисні копалини, у межах континентального шельфу та/або виключної (морської) економічної зони України.

При цьому відповідно до абзаців другого і третього ст. 1 Закону України від 21 травня 1997 року № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні»:

територіальна громада – це жителі, об’єднані постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, або добровільне об’єднання жителів кількох сіл, селищ, міст, що мають єдиний адміністративний центр;

адміністративно-територіальна одиниця – область, район, місто, район у місті, селище, село.

Більш детально ознайомитися із відповідним роз’ясненням можна на вебпорталі ДПС  у розділі «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (ЗІР) за посиланням https://zir.tax.gov.ua/  (категорія 122.04).

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
До уваги жителів Хорольської міської територіальної громади!

30 вересня 2024 року о 10 год. 00 хв. за адресою: м. Хорол центральна площа (поруч з фонтаном) відбудеться прийом побутових відходів, а саме: відпрацьовані батарейки, люмінесцентні лампи та ртутновмісні термометри відповідно до обласної програми «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2022-2024 роки» з метою їх вивезенням (екобусом) та подальшою утилізацією.

     
     
Оголошення про кандидатів на заміщення посади

23 вересня 2024 року відбулося І засідання конкурсної комісії на заміщення посади керівника Шишаківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області.

     
     
Повідомлення про скликання 2 пленарного засідання 59 сесії

23 вересня 2024 року о 09:00 год. відбудеться друге пленарне засідання 59 сесії Хорольської міської ради восьмого скликання за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]