Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

«Catch up»: стартувала кампанія з вакцинації від кору дітей, які не отримали планового щеплення
2023-08-22

17 липня 2023 року Міністерство охорони здоров'я України вперше анонсувало початок кампанії «Catch up», у межах якої від кору вакцинуватимуть дітей віком від 2 до 17 років, які не отримали планових щеплень. Зараз використовують потрійну вакцину – від кору, краснухи та епідемічного паротиту («свинки»). Тобто, зробивши щеплення, ви отримуєте захист від усіх трьох захворювань.

У межах кампанії «Catch up» всі діти віком від 2 до 17 років мають можливість надолужити прогалини календаря профілактичних щеплень, якщо вони були. Згідно з законодавством України, від кору діти планово вакцинуються у віці 1 рік (перша доза) і 6 років (друга доза). Якщо з якихось причин діти не були вакциновані, ніколи не пізно розпочати, єдине, що тоді зміщується інтервал між цими щепленнями.

На базі амбулаторії загальної практики сімейної медицини №1 КНП «Хорольський центр первинної медико-санітарної допомоги» працює пункт щеплення. Режим роботи:  з 8-00 до 16-00 год., крім суботи та неділі. Щепленню для профілактики підлягають діти, які не отримали планове щеплення своєчасно (в 1 рік – планово та в 6 років – ревакцинація) або щеплення з порушенням календарних термінів через різні причини. Вакцинація проводиться безкоштовно після проведення повного медичного огляду дитини лікарем за поінформованою згодою одного з батьків. Закупівля вакцини проводиться міжнародним дитячим фондом ООН UNICEF, який є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей і працює у понад 190 країнах по всьому світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя. Закуплені вакцини M-M-P II, виробник Merck Sharp & Dohme США, мають міжнародний сертифікат якості та відповідають усім показникам безпеки і не шкодять здоров’ю дитини.

Станом на 22.08.2023 року під кампанію щеплення від кору, краснухи та епідемічного паротиту на базі КНП «Хорольський центр ПМСД» підлягала 31 дитина, усього зроблено 25 щеплень (80,1%).

Двічі вакцинована людина вважається захищеною від кору. Це не означає що вона не захворіє, але це означає, що вона залишиться живою у разі хвороби, а якщо і захворіє, то захворювання буде перебігати значно легше, і сам шанс захворіти є мінімальний.

Мирного неба усім! Будьте здорові Ви і Ваші діти!

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]