Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

«Catch up»: стартувала кампанія з вакцинації від кору дітей, які не отримали планового щеплення
2023-08-22

17 липня 2023 року Міністерство охорони здоров'я України вперше анонсувало початок кампанії «Catch up», у межах якої від кору вакцинуватимуть дітей віком від 2 до 17 років, які не отримали планових щеплень. Зараз використовують потрійну вакцину – від кору, краснухи та епідемічного паротиту («свинки»). Тобто, зробивши щеплення, ви отримуєте захист від усіх трьох захворювань.

У межах кампанії «Catch up» всі діти віком від 2 до 17 років мають можливість надолужити прогалини календаря профілактичних щеплень, якщо вони були. Згідно з законодавством України, від кору діти планово вакцинуються у віці 1 рік (перша доза) і 6 років (друга доза). Якщо з якихось причин діти не були вакциновані, ніколи не пізно розпочати, єдине, що тоді зміщується інтервал між цими щепленнями.

На базі амбулаторії загальної практики сімейної медицини №1 КНП «Хорольський центр первинної медико-санітарної допомоги» працює пункт щеплення. Режим роботи:  з 8-00 до 16-00 год., крім суботи та неділі. Щепленню для профілактики підлягають діти, які не отримали планове щеплення своєчасно (в 1 рік – планово та в 6 років – ревакцинація) або щеплення з порушенням календарних термінів через різні причини. Вакцинація проводиться безкоштовно після проведення повного медичного огляду дитини лікарем за поінформованою згодою одного з батьків. Закупівля вакцини проводиться міжнародним дитячим фондом ООН UNICEF, який є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей і працює у понад 190 країнах по всьому світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їх народження і до початку дорослого життя. Закуплені вакцини M-M-P II, виробник Merck Sharp & Dohme США, мають міжнародний сертифікат якості та відповідають усім показникам безпеки і не шкодять здоров’ю дитини.

Станом на 22.08.2023 року під кампанію щеплення від кору, краснухи та епідемічного паротиту на базі КНП «Хорольський центр ПМСД» підлягала 31 дитина, усього зроблено 25 щеплень (80,1%).

Двічі вакцинована людина вважається захищеною від кору. Це не означає що вона не захворіє, але це означає, що вона залишиться живою у разі хвороби, а якщо і захворіє, то захворювання буде перебігати значно легше, і сам шанс захворіти є мінімальний.

Мирного неба усім! Будьте здорові Ви і Ваші діти!

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]