Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Брифінг для представників ЗМІ
2023-04-26

Для представників ЗМІ проведено брифінг на тему декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році. Начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Полтавській області Ярослав Трофименко провів зустріч з представниками ЗМІ.

Під час брифінгу посадовець розповів про декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. Обов’язок щодо декларування статків виникає у випадку отримання громадянами у минулому році доходів, які не оподатковувались, зокрема, до таких доходів належать: вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна; кошти від надання майна в лізинг, оренду (суборенду) чи житловий найм; кошти одержані за межами України (іноземні доходи); доходи від операцій з продажу (обміну) об'єктів нерухомого або рухомого майна та отримані у вигляді інвестиційного прибутку; суми нецільової благодійної допомоги, що перевищує 3740 грн, тощо.

Ярослав Трофименко зазначив, що  вже подали податкові декларації та добровільно задекларували свої доходи 3569 мешканців регіону, на загальну суму 897,4 млн грн, а сума нарахованого податку з доходів фізичних осіб до бюджету становить  31,7 млн грн та військового збору 3,2 млн грн Нагадав, що громадяни, які ще не задекларували отримані за 2022 рік доходи, зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2023 року та самостійно сплатити суму податкового зобов’язання до 1 серпня 2023 року.

Звернув увагу, що несвоєчасне подання декларації  тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340 гривень. Крім того, застосовується адміністративна відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу в розмірі від 3 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Податкова декларація подається платниками податків  в один із таких способів (за  вибором):

 - особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису (ЕЦП), скориставшись Електронним кабінетом  на офіційному вебпорталі ДПС України в меню електронних сервісів.

Використання сервісу  «Електронний кабінет»  https://cabinet.tax.gov.ua/

дає змогу заощадити свій час, подаючи звітність, та отримати інформацію про суми нарахованих доходів та утриманих податків, необхідних для заповнення декларації.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]