Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Бюджет громадських ініціатив - 2020!
2019-10-15

До уваги хорольців! Із 20 жовтня 2019 року стартує голосування за подані до участі у конкурсі бюджету участі проєкти. Впровадження міською радою партиципаторного бюджетування – бюджету громадських ініціатив Хорольською міською радою з 2017 року отримав підтримку серед широких верств населення міста і знайшов свою успішну реалізацію на практиці. Бюджет участі вдруге впроваджується з метою стимулювання громадської ініціативи, надання мешканцям міста можливості безпосередньої участі в реалізації своїх ідей за рахунок коштів місцевого бюджету заради спільної мети – процвітання і розвитку нашого Хорола.

Успішно реалізований у попередньому періоді проєкт «Реконструкція дорожнього покриття вулиць Чигринівка, Степанівка, Кирстівка, провулки Польовий, Бригадний та Північний» довів, що бюджет участі є дієвим інструментом для розвитку громади. Кожен хоролець, який має ідеї та бажання щось змінити на краще, має реальну можливість втілити їх у життя.

Попередньо було анонсовано про новий етап бюджету участі Хорольської міської ради і початок подання проєктних заявок, який тривав рівно місяць – із 01 вересня по 01 жовтня. З метою дотримання процедури та порядку реалізації, які чітко регламентовані положенням, для розгляду, затвердження і подальшої участі у голосуванні поданих цьогоріч проєктних заявок відбулася робоча нарада. 9 жовтня 2019 року, у залі засідань міської ради працювала робоча група у складі 11-ти осіб, персональний склад якої затверджено сесійним рішенням.

На реалізацію проєкту-переможця у 2020 році передбачено виділити в наступному році з міського бюджету 300,0 тис. гривень. Це означає, що загальна кошторисна вартість проєктів, поданих на участь у конкурсі, не повинна перевищувати вказану суму.

За результатами розгляду поданих проєктних заявок встановленої аплікаційної форми робоча група затвердила перелік позитивно і негативно оцінених проєктів у кількості 6 штук. За підсумками відкритого голосування, серед поданих форм проєктів партиципаторного бюджетування на 2020 рік один з них не знайшов підтримки і отримав негативну оцінку, оскільки з юридичних підстав не може фінансуватися за кошти міського бюджету.

Робочою групою передано перелік позитивно і негативно оцінених проєктних пропозицій на затвердження міським головою, а також з метою підтримання пропозиції стосовно подальшого голосування за ці проєкти жителями міста.

 

ПЕРЕЛІК

проєктів, поданих до участі в конкурсі бюджету участі (партиципаторного бюджетування)

 

№ п/п

Назва проєктів, автор

Скан-копії документів

Оцінка проєкту

Допущення до голосування

«Дулаг 160 – музей під відкритим небом», Даниленко Неля Анатоліївна

Форма подання проєкту –

Завантажити

Позитивна

Так

Картка аналізу проєкту – Завантажити

«Хорол – туристичний», Рожко Олександр Олександрович

Форма подання проєкту –

Завантажити

Позитивна

Так

Картка аналізу проєкту – Завантажити

«Облаштування Зубанівської криниці та благоустрій її території по вул. Берегова в м. Хорол Полтавської обл.», Кожевнікова Ольга Миколаївна

Форма подання проєкту –

Завантажити

Позитивна

Так

Картка аналізу проєкту – Завантажити

«Кінопростір під Хорольським небом» – створення мобільного кінотеатру під відкритим небом, Гловацький Роман Миколайович

Форма подання проєкту –

Завантажити

Позитивна

Так

Картка аналізу проєкту – Завантажити

«Благоустрій в кожний багатоквартирний будинок» – облаштування садово-парковими лавочками прибудинкових територій багатоквартирних будинків, Левін Руслан Миколайович

Форма подання проєкту –

Завантажити

Негативна

Ні

Картка аналізу проєкту – Завантажити

«Доступне місто», Луценко Сергій Михайлович

Форма подання проєкту –

Завантажити

Позитивна

Так

Картка аналізу проєкту – Завантажити

 

Згідно із цільовою Програмою «Партиципаторне бюджетування (бюджет участі) у м.Хорол» (2018-2020 роки) визначено період голосування – з 20 жовтня по 30 жовтня 2019 року включно. Підрахунок голосів та оголошення результатів з визначенням єдиного проєкту-переможця заплановано на 31 жовтня 2019 року. Заповнені бюлетені для голосування (з відміткою за один проєкт) приймаються двома способами:

1) безпосередньо у пункті для голосування за адресою: м. Хорол, вул. Незалежності, 37 (приймальня міського голови;

2) на електронну адресу Хорольської міської ради: [email protected]

У бюлетені вказуються Ваші персональні дані (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження та адреса фактичного місця проживання). Для участі в голосуванні допускаються громадяни, які досягли 18-річного віку і проживають на території міста Хорола. Із п’яти запропонованих проєктів Ви обираєте лише один (!), за який віддаєте свій голос в підтримку. За підсумками голосування проєкт-переможець, вартість якого не перевищує 300,0 тис. гривень, буде реалізовано в 2020 році з подальшим фінансуванням за рахунок коштів міського бюджету.

Бюлетень для голосування за проєкти в бюджеті участі Хорольської міської радизавантажити.

Розпорядження міського голови про затвердження пункту голосування по бюджету участі на 2020 рік від 21.10.2019 р. №81-р – завантажити.

Якщо Ви хочете бачити позитивні і прогресивні зміни в нашому місті – не будьте байдужими! Підтримайте авторів поданих проєктів, проголосуйте за найбільш цікавий, актуальний, потрібний на Вашу думку проєкт для розвитку благоустрою Хорола.

Контакти для консультацій: відділ соціально-економічного та стратегічного розвитку міста, тел. (05362) 33-6-96, e-mail: [email protected].

 

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]