Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

воїнів-інтернаціоналістів афганістан афганської держав пам'ять пам’яті хорольської залишити інших війни вшанування життя учасників бойових території військової виконання виведення чесне
Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя
2022-02-15

З кожним роком все далі й далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни.  Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності та вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів України, долею одягнених у солдатські шинелі.

Тридцять три роки тому сотні сімей, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Саме пам'ять про страшні події афганської війни збирає щороку у лютому в м. Хоролі колишніх воїнів-інтернаціоналістів з усіх населених пунктів Хорольської громади. Не порушуючи традицій, так було і цьогоріч. Вшанувати героїчний подвиг воїнів-афганців прийшли представники влади та громадськості Хорольської міської ТГ. Учасники зібрання поклали живі квіти до підніжжя пам’ятного знаку й вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Потім усі бажаючі мали можливість відвідати експозицію «Афганістан в моїй долі», яку презентував Хорольський краєзнавчий музей. Під час огляду тематичної виставки у відвідувачів щеміли серця від сумних спогадів, що змушувало задуматися про ціну миру і людського життя.

За хоробрість і відвагу, високу громадянську відповідальність, чесне й сумлінне виконання військової присяги, патріотичне виховання молодого покоління та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 33-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан воїнів-інтернаціоналістів відзначено Грамотами і Подяками різних рівнів.

Війна – найбезглуздіше, найсмертоносніше, найруйнівніше та найстрашніше, що могли придумати люди. Необхідно залишити в минулому саме такий спосіб боротьби за владу, залишити війну лише в історичних романах та кінокартинах, адже вона несе лише смерті, нестерпний біль, голод, втрати, гіркі сльози, страждання, тяжке горе і самотність.

Честь і слава Вам, шановні ветерани Афганістану! Ми пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про кожного воїна-інтернаціоналіста!

 

Автор: Тетяна БУЛІНА

 

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]