Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

повітряних україни авіації збройних олександра свято значення держави серпня військ встановлене честь повітряні війни серед знаходяться зенітно-ракетні тільки компоненти протиповітряні
7 серпня – День повітряних Сил ЗСУ!
2022-08-07

У першу неділю серпня в Україні відзначають день повітряних Сил Збройних Сил України, яке встановлене Указом Президента України від 27 червня 2007 року №579/2021. Це свято військовослужбовців – авіаторів, операторів, радіотехніків, авіа інженерів, ветеранів та всіх, кого пов’язала любов і прихильність до неба, хто став на захист його просторів.

Після початку повномасштабної російсько-української війни кожне свято, встановлене на честь окремих військових формувань Збройних Сил України, має важливе символічне значення і для держави у забезпеченні її обороноздатності, і для кожної людини, яка прагне до відновлення миру, безпеки, утвердження демократичних цінностей, прав і свобод, справедливості, правди й гідного життя без війни.

Ми високо цінуємо значення повітряних Сил ЗСУ, які у збройному протистоянні російській агресії продемонстрували вищий пілотаж та здатність ефективно вирішувати оперативно стратегічні завдання у повітряному бойовому просторі. Адже вони, як титани, тримають над нами небо і захищають від ворожих ракетних ударів і авіа бомбардувань.

Історія світової авіації тісно пов’язана з українською землею та її кращими у світі конструкторами, літакобудівниками, пілотами-асами, засновниками теорії ракетобудування, творцями бойових ракет та винищувальної авіації. В історію розбудови і розвитку української авіації золотими літерами вписано імена видатних постатей: Олександра Можайського, Миколи Кибальчича, Олександра Засядька, Ігоря Сікорського, Дмитра Григоровича, Костянтина Арцеулова, Володимира Дибовського та іншими.

Нині повітряні Сили Збройних Сил України включають до свого складу не тільки повітряні, а й протиповітряні компоненти, серед яких знаходяться зенітно-ракетні комплекси та радіотехнічні війська, а також ряд спеціальних військ.

Починаючи з 2014 року і до сьогодні, військовослужбовці різних родів авіації та військ у складі повітряних сил ЗСУ впевнено й самовіддано стоять на захисті суверенітету і територіальної цілісності нашої держави. Попри роботу в надскладних умовах вони продовжують демонструвати високу професійність, стійкість духу, сміливість, честь і гідність військового мундира.

Щиро вдячні мужнім і відважним воїнам повітряних Сил ЗСУ за оборону неба! Мирне небо у нашій та українських громадах, насамперед – ваша заслуга. Здоров’ я Вам міцного, достатньо сил і звитяги, щоб вибороти Перемогу! З професійним святом Вас!

З повагою – міський голова Сергій ВОЛОШИН

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]