Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

україни збереження справи природно-заповідної фонду липня свято природно-заповідного ботсаду працівників роботи президента професійне науково-дослідної свята різноманіття довкілля екологічної природи біорізномані
7 липня – День працівників природно-заповідної справи
2022-07-07

Шановні працівники та ветерани установ природно-заповідного фонду України, дорогі працівники Хорольського ботанічного саду!

Прийміть вітання з нагоди Вашого професійного свята – Дня працівників природно-заповідної справи. Ось уже 13 рік поспіль на теренах України відзначається це свято, яке встановлено 7 липня Указом Президента України від 18 серпня 2009 №629. Це досить молода галузь охорони навколишнього природного середовища, яка спрямована на збереження довкілля та формування екологічної свідомості кожного з нас.

7 липня для професійного свята обрано невипадково, адже цей день асоціюється зі святом Івана Купала, присвяченим загадковим і чудодійним силам природи. Професійне свято працівників природно-заповідної справи покликане привернути увагу української спільноти до глобальних екологічних проблем, збереження біорізноманіття та раціонального використання природних ресурсів задля збереження життя на планеті Земля.

Головним об’єктом природно-заповідного фонду Хорольщини, його візитною карткою та унікальною перлиною мальовничого краю є Хорольський ботанічний сад. Історія його створення, як і професійне свято, починається з 2009 року. Підписанням Указу Президента України №1041 від 11.12.2009 року закладено юридичне підґрунтя для науково-дослідної, практичної та навчальної роботи ботсаду з метою поповнення і збереження ботанічних колекцій, вивчення,  акліматизації, розмноження рідкісних і типових видів місцевої і  світової  флори.

Високими й прославленими результатами науково-дослідної діяльності бот саду пишається вся громада. Підтвердженням успішної роботи його колективу є встановлений 19 вересня 2020 року рекорд з найбільшої колекції субтропічних плодових культур відкритого ґрунту. Експертною групою Національного реєстру рекордів України на той час було нараховано 1001 субтропічну рослину на площі 18 га наукової та експозиційної зон ботсаду. Нині колекція інтродукованих рослин і різноманіття сортів поповнилася і на цьому робота не припиняється. Над вирощенням зелених насаджень спеціального призначення десятки років трудилися кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник ботсаду Володимир Красовський та очолюваний ним колектив у складі 5 осіб.   

Щиро вдячний працівникам природно-заповідної справи Хорольського краю та всієї України за вагомий внесок у збереження та відновлення біологічного і ландшафтного різноманіття, розвиток територій та об'єктів природно-заповідного фонду. Ви докладаєте багато зусиль задля збереження рідної природи та екологічної рівноваги планети, тож у цей день зичу Вам міцного здоров’я, плідних здобутків, вагомих звершень у професійній діяльності, здійснення всіх планів у цій нелегкій справі та в цей непростий для всіх українців час. Хай довкілля буде чистим, біорізноманіття – збереженим і примноженим, природокористування – раціональним, а небо України – мирним! Збережемо природу – збережемо Україну!

 

З повагою – міський голова Сергій ВОЛОШИН

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]