Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

false життя зайнятості x-none допомогу minor-latin calibri соціальної працівника сфери праці соціальних професійної mso-hansi-font-family en-us mso-fareast-language mso-hansi-theme-font mso-ascii-theme-font "calibri"
1 листопада – День працівника соціальної сфери
2020-10-29

У першу неділю листопада традиційно відзначається День працівника соціальної сфери, внесений у календар професійних свят указом Президента України в 1999 році. Наше життя проходить в колективі й обумовлено нашим соціальним оточенням. Тому, опинившись у складних життєвих обставинах, ми розраховуємо не лише на власні сили, а й на допомогу близьких, громади, держави.

 

Соціально орієнтована держава, в якій людина визнана найбільшою цінністю, завжди прагне досягнути суспільної злагоди і стабільності заради безпеки й процвітання. Вирішується це питання шляхом надання громадянам можливості для розвитку власного потенціалу, попередження та послаблення дії обставин, що негативно впливають на життя, стан здоров’я і розвиток особи, функціонування сім’ї.

Соціальна сфера в Україні представлена широким спектром державних, комунальних, громадських, комерційних установ, організацій, об’єднань. Тільки в державній соціальній сфері працює понад 40 тисяч осіб. Саме вони кожного дня опікуються тим, щоб громадяни похилого віку, особи з інвалідністю, сім’ї з дітьми та всі, хто опинився в складній життєві ситуації, отримали необхідну соціальну допомогу.

Державна служба зайнятості також долучена до сфери соціальних послуг. Її сервіси сприяють продуктивній зайнятості населення, подоланню безробіття і встановленню соціального діалогу на ринку праці.

Наші клієнти можуть отримати не тільки матеріальне забезпечення на випадок безробіття, а й послуги з професійної орієнтації, професійного навчання чи перенавчання, допомогу по складанню резюме та самопрезентації роботодавцю, пройти стажування на робочому місці, взяти участь у роботах тимчасового характеру, тощо.

Запровадження інституту «кар’єрного радника» дозволило врахувати в роботі з безробітними індивідуальний рівень їх професійної підготовки, мотивації до праці та здатності адаптуватися до нових умов життя. Такий підхід дозволив підбирати унікальний комплекс соціальних послуг з працевлаштування відповідно до потреб кожного клієнта служби зайнятості.

Соціальна робота є складним процесом. Вона вимагає наявності професійної підготовки і таких особистих якостей, як здатність співчувати та розділяти біль іншого. Оскільки соціальний працівник повинен вміти спілкуватися та надавати допомогу, оцінювати потреби і представляти інтереси людини, яка опинилась у скрутному становищі, сприяти відновленню нею ресурсів для вирішення наявних проблем.

Дуже важливим в цій професії є моральне задоволення від праці й розуміння меж власного потенціалу. Адже соціальний працівник взаємодіє з великою кількістю людей, які не здатні самостійно подолати проблеми. Складно залишатися байдужим в такий ситуації. Саме тому 85% соціальних працівників через значне психологічне навантаження страждають від професійного вигорання. Та кожен з них знає, що навіть незначний позитивний результат від роботи, елементарна вдячність і повага, знову повертають сили і надихають далі допомагати, ділитися своєю життєвою енергією заради благополуччя оточуючих.

Шановні колеги, друзі, партнери! Вітаємо вас зі святом працівника соціальної сфери!

Натхнення, сил і здоров’я вам! Нехай любов та доброта наповнює ваші серця. У нас є нескінченна кількість причин бути щасливими. Адже наша справа через буденні рішення і вчинки робить свій внесок в покращення життя людей, перетворює Україну в державу загального добробуту і процвітання. 

Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями https://pol.dcz.gov.ua/ та https://www.facebook.com/www.dcz.gov.ua.pol/

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]