Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

учасників бойових полтавської території інших обласної афганістані афганістану false ато/оос держав голови ветеранів здоров’я спілки щороку української (воїнів-інтернаціоналістів) пенсійного
Зустріч голови Полтавської ОДА з воїнами-афганцями: відзначення голови УСВА Хорольщини
2021-02-11

У рамках відзначення 32-річниці завершення виведення радянських військ із Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбулася зустріч Голови Полтавської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова та його заступника Катерини Рижеченко з воїнами-афганцями Полтавщини.

Захід відбувся 10 лютого 2021 року в залі засідань Полтавської ОДА за участю представників пенсійного фонду, департаментів охорони здоров’я, соцзахисту та інформаційної діяльності й комунікацій з громадськістю ОДА.

Як зазначив Олег Синєгубов, щороку 15 лютого ми вшановуємо воїнів, яким довелось нести  військову службу в зонах локальних конфліктів, що спалахували в різних країнах світу. Вони з честю виконали свій військовий обов’язок. Майже 330 тисяч українців взяли участь у воєнних протистояннях минулого століття – в Афганістані, В’єтнамі, Єгипті, Лівані, Сирії, Анголі, на території колишньої Югославії та багатьох інших «гарячих» точках. На Полтавщині нині проживає близько 6000 учасників бойових дій в Афганістані та АТО/ООС.

На зібранні обговорили питання, які найбільше турбують учасників бойових дій. Це й пільгове перевезення афганців у громадському транспорті, пенсійне забезпечення, лікування в госпіталях. Зокрема порушили питання щодо пенсій сімей загиблих учасників бойових дій в Афганістані та АТО/ООС. На обліку в органах пенсійного фонду Полтавської області перебуває 2 628 учасників бойових дій, які отримують пенсію за віком, і 951 особа, яка одержує військову пенсію.

Як повідомила директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко, в області виконуються всі державні програми. Нараховані всі пільги і субсидії за січень.

Директор Департаменту зазначила, що згідно з обласною програмою проводяться однакові виплати для чорнобильців, інвалідів війни, учасників АТО/ООС та воїнів-афганців. Щороку сім’ї загиблих учасників бойових дій на території інших держав отримують грошову допомогу. Цьогоріч 321 родина одержала по 3 000 гривень з обласного бюджету.

За активний внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, активну громадянську позицію та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав представників ветеранських організацій нагородили грамотами обласної адміністрації та обласної ради. Серед нагороджених – голова громадської організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Хорольщини Наталія Мовсесьян. На урочистій церемонії вручення нагород Наталія Вікторівна отримала високу нагороду обласного рівня – почесну грамоту Полтавської обласної ради за підписом Олександра Біленького та медаль «За звитягу». Нагрудний знак присвоєно рішенням Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), яку очолює Сергій Червонописький.

Висловлюємо вдячність Наталії Мовсесьян за активну громадянську позицію, вагомий вклад у військово-патріотичне виховання молодого покоління Хорольської громади та вітаємо з високими почесними нагородами. Бажаємо міцного здоров’я, наснаги, подальших успіхів, плідної праці та нехай у славних здобутках втілюються всі Ваші починання.   

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]