Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Завітало свято в Павлівку!
2021-09-04

День села – родинне свято, яке об’єднує і гуртує односельців. Для багатьох людей село стає особливим рідним краєм, маленькою Батьківщиною, а то й криницею чистої джерельної води для спраглої душі. У селі Павлівці, 4 вересня, гучно й урочисто відзначили День села місцеві жителі та гості. Традицію таких святкувань у Хорольській міській територіальній громаді започаткував міський голова Сергій Волошин.

На теренах Хорольщини такі заходи для селян стали популярними, масштабними і естафета їх відзначення передається від одного до іншого, як вогнище родинного тепла.

Від імені очільника громади зі святом села привітали усіх присутніх заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валентин Місніченко та староста Клепачівського округу Юрій Гузик. Вітальну промову адресував присутнім і голова правління СВК «Перемога» Анатолій Пасюта.

У цю осінню жовто-багряну пору щедро рясніють на календарі  заходів святкування днів села у різних старостинських округах. Вони проводяться за підтримки й сприяння виконавчого комітету Хорольської міської ради, відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини міської ради, а також місцевих меценатів, яким не байдужий духовно-культурний розвиток громади. І цього разу святкування Дня села Павлівки не обійшлося без матеріально-фінансової підтримки СВК «Перемога» в особі його керівника – Анатолія Пасюти.

Місцеві господині частували гостей святкового дійства варениками, а за рахунок господарства кожного пригостили смачною кашею та запашними короваями з нового врожаю. Глядачів свята порадували сольними номерами місцеві зірки-вокалісти, а пісенними композиціями зачарували веселі й запальні аматорські самодіяльні колективи Шишаківського СБК – ансамблі «Мереживо» і «Віолла».

Силами СВК «Перемога» та КП «Добробут» Хорольської міської ради щодня покращується благоустрій Павлівки. У цьому селі місцеве господарство докладає чимало зусиль для створення зручних і комфортних умов проживання людей: відремонтовано ФАП, побудовано церкву, оновлено автобусну зупинку й облаштовано посадковий майданчик до неї, виконано дрібний ремонт дорожнього покриття, благоустроєно громадські місця, взимку регулярно розчищаються дороги від снігових заметів та багато іншого. Така господарська підтримка та налагодження ефективної співпраці з органом місцевого самоврядування є важливою передумовою для створення й підтримки повноцінного життєвого середовища громади.

У Павлівці живуть різні, але однаково гостинні, щирі, добрі, талановиті й працьовиті люди. Із давніх давен тут прийнято гуртом розділяти найважливіші моменти життя кожного односельця – чи то радості, чи то біди. Завдяки взаємопідтримці та єдності, готовності прийти на допомогу за першим же покликом, павлівчан із глибини віків по-народному називають «панєбрати». Історія зародження Павлівки сягає у сиву давнину – перші згадки про нього датуються початком XIV століття. 7 березня 1931 року в селі було створено артіль «Перемога». Тепер однойменну назву носить успішне сучасне господарство, яке творить нову історію села, будує щасливе майбутнє для людей.

Усі здобутки нашої громади були б неможливими без таких жителів, якими славиться Клепачівський старостинський округ. Своєю самовідданою працею й теплом сердець місцеві мешканці примножують славу села, старостату й усієї громади. Тут люди шанують і зберігають найкращі прадавні традиції, звичаї, обряди, фольклор, аби передати їх у спадок новим поколінням.

Нехай ніколи не міліє джерело віри, надії й любові до рідної землі, а святкування днів села проводяться із року в рік ще з більшим розмахом і в ширшому колі односельців та гостей.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]