Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

незалежності хорольського нашої україни колективів свято держави громадян школи міста творчості районного центру учасника району мистецтва хорольський полтавської енергії діяльності
З Днем Незалежності, люба Україно!
2019-08-24

З Днем Незалежності, дорогі хорольці! З Днем Незалежності, Україно!

День Незалежності України для нас – це свято єднання. На хвилі піднесеного патріотичного духу, з відчуттям національної гідності й свободи, хорольці щороку 24 серпня відзначають разом зі всією українською спільнотою основне державне свято – День Незалежності України. Цьогоріч 28-му річницю від дня проголошення нашої держави Незалежною відзначено на центральній площі міста за участю представників територіальних громад міста та району, трудових колективів Хорольського районного центру дитячої та юнацької творчості, Хорольського районного краєзнавчого музею, Хорольської районної центральної бібліотеки, педагогічних, студентських та учнівських колективів Хорольського агропромислового коледжу Полтавської державної аграрної академії, Міжрегіольного центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців, дитячо-юнацької спортивної школи, Штомпелівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Ялосовецької опорної школи та інших структурних підрозділів райради та райдержадміністрації.

Прославляли свій край і досягнення у представлених експозиціях виставкових павільйонів Хорольська міська рада, найактивніші сільські ради та об’єднані територіальні громади Хорольського району та різні державні установи. Усі намагалися презентувати досягнення громад як належить щирим українцям – щедро, смачно, колоритно. Інформаційно-просвітницькі виставки оригінально й наочно продемонстрували Хорольська районна центральна бібліотека у своїй «мобільній бібліотечній альтанці», а Хорольський районний краєзнавчий музей – на виготовлених штендерах з історико-краєзнавчими матеріалами про місто та Хорольський край.

Особливу увагу у виставці декоративно-ужиткового мистецтва під відкритим небом привернули вироби обдарованих майстрів, умільців із золотими руками нашого славного краю. Оригінальністю й креативністю з-поміж різноманіття представлених робіт образотворчого та прикладного мистецтва вирізнялися шедеври керівника гуртка народної творчості «Колорит» Хорольського районного центру дитячої та юнацької творчості Юлії Лободи.

Міський голова Сергій Волошин разом з головою Хорольської РДА Ларисою Звірко вручили посвідчення громадянам, портрети яких занесені на районну Дошку пошани «Звеличені працею». З метою вшанування осіб, які внесли вагомий вклад у соціально-економічний, культурний, науково-технічний розвиток, активну участь у громадській та інших сферах діяльності, виховання громадян у дусі поваги і вдячності до заслуг шанованих громадян, за розпорядженням голови РДА на Дошку пошани занесено 25 осіб. Поряд з кращими працівниками відзначено й двоє кращих трудових колективів – Хорольський агропромколедж (директор Микола Чишко) та СВК «Перемога» (голова правління Анатолій Пасюта).

Урочисто вручено нагрудні знаки про присвоєння звання "Почесний громадянин Хорольського району" та свідоцтва про занесення до Книги пам’яті Полтавської обласної ради батькам загиблих захисників територіальної цілісності й суверенітету України. Присвоєні посмертно нагороди військовослужбовця ООС Андрія Корни вручено батьку Миколі Корні, учасника АТО Андрія Деребченка – мамі Тетяні Палкіній, учасника АТО Євгенія Живенка – мамі Раїсі Живенко, учасника АТО Сергія Сергієнка – мамі Лідії Сергієнко та загиблого при виконанні службового обов’язку Сергія Терешка – батьку Олександру Терешку.

Заходи до відзначення Дня Незалежності України під лірично-патріотичною назвою «Моя Україна – єдина та вільна» організовано та проведено Хорольською РДА за участю кращих солістів, творчих самодіяльних колективів, аматорів пісенного та танцювального мистецтва Хорольщини. На завершення святкового дійства публіка отримала вибуховий заряд енергії від виступу запального молодіжного кавер-гурту «DANS-BAND» із міста Суми.

На сторінках історії нашої країни «24 серпня 1991 року» стало по-особливому значимою датою, адже це був новий старт на шляху до непростого, але дуже важливого для нас процесу державотворення. Це визначна дата в історії становлення суверенної, цілісної, правової, цивілізованої держави з демократичними засадами суспільного життя, яка є незворотнім та доленосним фактом для кожного українця.

Від найменших до наймудріших наших громадян День Незалежності – це велике національне свято, яке надихає на нові звершення й добрі справи для розбудови й розвитку нашої держави. Воно спонукає кожного любити і творити в ім’я Батьківщини, прагнути зробити її заможною, процвітаючою, могутньою, високорозвиненою, авторитетною на міжнародній арені, зі стабільною національною економікою та вдосконаленими сферами діяльності. І всі ми єдині в нашому спільному прагненні – жити щасливо в країні, де панує спокій і мир.

Міський голова Сергій Волошин від себе особисто та від імені депутатського корпусу побажав спільними зусиллями досягти значних висот, намагаючись бути дружніми, згуртованими, поміркованими, морально сильними і загартованими труднощами, розсудливими й працелюбними. Здоров’я всім міцного, наснаги, завзяття, невичерпних сил  і енергії, стабільного зростання добробуту, процвітання та непохитної впевненості й віри в краще майбутнє нашої України. Нехай свято Незалежності духмяним запахом хліба із нових щедрих врожаїв нашої благодатної землі-годувальниці принесе у кожен дім щастя, достаток і добро.

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]