Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міста хорольської голова свята площі хорол міської україни різних мистецтва гості людей хорольців святкового заходів програма полтавської кензова олега кі
З Днем народження, славетний наш Хороле!
2018-09-25

Безумовно, головною подією цих вихідних стало відзначення головного свята міста – ювілейної 935-ої річниці заснування нашого славетного прадавнього Хорола. На центральній площі міста, 22 вересня 2018 року, зібралися містяни й гості, щоб єдиною родиною в особливій атмосфері відзначити цю значиму подію.

Містечко Хорол для багатьох людей є доленосним. Хтось тут народився, одружився, живе, працює, навчається. Для когось роки минулого життя в Хоролі пронизані найтеплішими спогадами, для когось, можливо, малоприємними. Але не любити його неможливо – зі всіма його позитивними рисами і недоліками, з його унікальністю, особливим колоритом, менталітетом мешканців, особливою історією кожної вулички зі своїми подіями й таємницями різних віків. У цих глибинах віків, у таїнствах, легендах живе наш Хорол.

Цьогоріч День міста ювілейний, тож оргкомітет Хорольської міської ради підійшов до підготовки грандіозного святкового дійства з особливою відповідальністю. Можна сказати, що цього разу свято було наймасштабнішим за останні кілька років. Програма заходів була насиченою, продуманою до дрібниць: з пікантними новинками та збереженими й продовженими традиціями святкувань. Передусім, свято було підготовлене з метою створення гарного настрою для всіх присутніх й охоплення широкого кола різновікових категорій за різними інтересами розваг, дозвілля й вподобань.

Розпочався День міста з вранішнього молебну в чотирьох храмах міста за Хорол та єдність українського народу. Хорол приєднався до такої звичної для багатьох міст України, але важливої й духовно значимої традиції заради панування миру й добра в нашій державі.

Відкриття свята на центральній площі міста розпочалося з видовищного виступу професіоналів своєї справи в гранд-шоу для дітей та молоді. Паралельно в парковій зоні на території танцювального майданчика відбулося «DOGS SHOW-2018» – виставка-конкурс чотирилапих улюбленців.
  Цікаву подорож для дітей та їх турботливих батьків в «Країну чудес» влаштували професійні аніматори студії #TVIST. На малечу чекала веселкова палітра розваг: анімаційна вистава «Мультимікс»; майстер-класи з перукарського мистецтва для створення ультрамодних зачісок маленьким принцесам; фотосесія з мультяшними героями; аквагрим та малюнки на обличчі хною, глітер-тату; бульбашкове шоу й лимонадний бар.

Ведучий святкового дійства Ємець В.А. сповістив добру звістку – в День народження міста з’явився на світ ще один хоролець вагою 2900 г і зростом 52 см. Нехай цей особливий день для новонародженого буде значимим і принесе щасливу долю.

Спортивна програма включала кілька блоків. Для шанувальників різних видів спорту по вулиці 1-Травня організовано шахово-шашковий турнір, Відкритий Кубок мера з пауерліфтингу, показові виступи з екстремального велоспорту команди «Life ON Dirt», а також показові та профаматорські бої з кікбоксингу на рингу в парковій зоні.
  Організацію спортивних заходів свята забезпечили представники Спортивної ради при виконавчому комітеті Хорольської міської ради: голова ради правління, тренер-викладач відділення кікбоксингу при Хорольській районній ДЮСШ Савін О.К.; заступники голови спортради директор Хорольської районної ДЮСШ Гордійченко Т.О. та голова громадської організації «Хорольський регіон пауерліфтингу України» Алексеєнко Д.А. та капітан команди «Life Оn Dirt» з екстремального велоспорту Семенюта М.С.

Для людей творчих і натхненних прекрасним традиційно було представлено виставки народного декоративно-ужиткового мистецтва кращих майстрів та майстринь міста в широкому діапазоні тематики та художньо-композиційних рішень. Унікальні витвори мистецтва залишили яскраві враження для тих, хто бажав отримати на святі естетичне задоволення й придбати на добру згадку сувеніри ручної роботи. На фотолюбителів чекала фотозона, з представленими фотороботами тематичної виставки «Я люблю своє місто, я люблю свій край!». Автор кращих фоторобіт Махно А.П. нагороджений Кубком мера з фотомистецтва. А люди обдаровані майстерністю пера об’єдналися сьогодні в єдину творчу родину й декламували авторські твори на поетичному перфоменсі «Тобі, моє рідне місто!».

Основним місцем проведення святкових заходів була центральна площа, яка цього дня виглядала величаво й ошатно. Старалися встигнути виконати ремонтні роботи по реконструкції площі в намічені терміни до Дня міста й встигли! Тож завдячимо нардепу Іщейкіну К.Є., який допоміг у залученні коштів з держбюджету для оновлення середмістя. Відтепер містяни й гості матимуть змогу брати участь в різних масових заходах: державних святкуваннях, народних гуляннях, фестивалях з різноплановими локаціями, флеш-мобах і т.ін. на облаштованій головній площі.

З центральної сцени хорольців та гостей радо вітав творчий студентський колектив Хорольського агропромислового коледжу Полтавської державної аграрної академії. Їх виступ пройшов в рамках Фестивалю краси і талантів «У родинному колі», який орієнтований на сімейні цінності, споконвічні родинні традиції і спрямований на формування найважливішого інституту суспільства – дружної сім’ї. Адже мудрою й незаперечною є істина в широковживаному вислові «міцна сім’я – міцна держава»!
  Ближче до підвечір’я відбувся святковий розіграш лотереї. Випробувати свою удачу зібралося чимало азартних людей, серед яких володарі щасливих виграшних квитків отримали цінні й корисні призи. До рук обранців її Величності Фортуни потрапили суперпризи: велосипед, плазмовий телевізор і холодильник.

Урочисту частину святкового заходу традиційно відкрили очільники влади міста та району, почесні гості, серед яких окрім мене були: народні депутати України Веселова Н.В. та Іщейкін К.Є., депутати Полтавської обласної ради Міщенко М.І. та Мухтаров Ф.А., голова Хорольської районної ради Мартюк В.А., виконувач обов’язків голови Хорольської РДА Абрамов С.Г., голова Лубенської РДА Качаненко Т.П., голова Семенівської селищної ради об’єднаної територіальної громади Милашевич Л.П. та заслужений юрист України, почесний працівник прокуратури України Баганець О.В. Пролунали щиросердечні вітання хорольцям, після чого відбулась урочиста церемонія нагородження грамотами різних рівнів, медалями «За вагомий внесок у розвиток міста», подяками, грошовими сертифікатами, подарунками.

У якості особливого подарунку до Дня міста прозвучала пісня «Моє місто» у виконанні Крутька А.Р., який написав музику на слова Ревеки Л.С. Вийшов справжній шедевр музичного мистецтва, який зачепив серця хорольців.

Шквал вибухових непідробних емоцій викликали виступи естрадних зірок: запальної рудоволосої Натаніки, колективу «Українська Швейцарія» та суперфіналіста шоу «Х-фактор» Олега Кензова. Хедлайнером музично-розважальної програми свята, безумовно, був феєричний виступ улюбленця публіки Олега Кензова. Не вщухали бурхливі мелодійні хвилі і зливи оплесків до самої ночі, а завершила музичну частину святкової програми динамічна молодіжна вечірка за участю ді-джеїв.

Висловлюю щиру вдячність за сприяння й підтримку в організації проведення Дня міста: оргкомітету міської ради; Хорольській РДА; відділу освіти, молоді та спорту Хорольської РДА; відділу культури і туризму Хорольської РДА; дорадчим органам при виконавчому комітеті міської ради – Спортивній раді, Громадській раді ветеранів, Громадській раді учасників АТО та Раді підприємців, а також спонсорам, які люб’язно надали подарунки, призи та фінансову допомогу.

Всіх хорольців зі святом! Процвітання й благополуччя нашому Хоролу!

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]