Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

проекту проект houses енергоефективності також будинків діяльності фінансування можливість створення представників міста вікторія житлових міської співпраці розвитку проон мають
Відкриття нових можливостей для розвитку ОСББ міста
2019-07-17

У форматі круглого столу в залі засідань Хорольської міської відбувся навчально-консультативний семінар для голів ОСББ, АОСББ та членів ініціативних груп. Триденний тренінг заплановано на 17, 18 та 25 липня 2019 року, тож всі бажаючі та зацікавлені громадяни ще мають можливість долучитися до участі в інтерактивному заході. 18 та 25 липня початок робочого засідання о 10:00 год. На завершальному етапі триденного семінару-тренінгу всім учасникам буде вручено Сертифікати проекту.

Семінар проходить у відкритому доступі з метою інформування широкого загалу про завдання та можливості реалізації в нашому місті проекту HOUSES. Цей проект по впровадженню сталих енергетичних рішень направлений виключно на ОСББ і успішно реалізується у широких масштабах по регіонах України, у тому числі Полтавщини, за підтримки агентства ООН – ЄС/ПРООН. Сусідні міста Горішні Плавні та Миргород вже залучилися підтримкою міжнародного флагманського проекту HOUSES, отримавши суттєву фінансову підтримку на розвиток створених ОСББ.

Хорольська міська рада всебічно сприяє створенню ОСББ і також має намір скористатися новими можливостями для створення комфортних умов проживання містян. На сьогоднішній день лише 9 із 55 багатоквартирних житлових будинків міста не створили ОСББ. Усі створені в Хоролі 46 ОСББ зі статусом неприбуткових юридичних організацій зацікавлені в залученні нових джерел фінансування, тож інтерактивна зустріч з кваліфікованим фахівцем має практичну користь.

За результатами розгляду поданого від міської ради листа-звернення, керівництво проекту та регіональний координатор проекту Вікторія Курилко відгукнулися на пропозицію до співпраці. Представник проекту представила до уваги аудиторії учасників заходу презентацію на тему: «Фонд енергоефективності, як інструмент підтримки ОСББ при впровадженні заходів з енергоефективності та енергозбереження». Модератор заходу ознайомила присутніх з цілями сталого розвитку та ключовими напрямками діяльності ПРООН (UNDP).

ПРООН прагне налагодити партнерські відносини з національними, обласними та місцевими органами влади, з різними громадянськими інститутами суспільства і різними категоріями громадян, щоб допомогти Україні у вирішенні актуальних проблем соціально-економічного розвитку. Основні шляхи вирішення наявних комплексних проблем – налагодження ефективного демократичного врядування, подолання бідності, досягнення соціальної справедливості, гендерної рівності та отримання високих результатів спільної діяльності у різних сферах суспільного життя. Основний акцент у їх діяльності зосереджено на захист навколишнього природнього середовища та поліпшення екології для наступних поколінь.

Вікторія Курилко ознайомила аудиторію з важливими питаннями в розрізі 9 тем. Ці питання стосувалися особливостей здійснення бухгалтерського обліку в ОСББ, роботи з боржниками, взаємовідносин між співвласниками й ОСББ, а також багато іншого, що може бути застосованим на практиці для підвищення ефективності управління житловим фондом. Говорили про роль і місце ОСББ на ринку комунальних послуг, про особливості застосування Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та використання в роботі інших нормативно-правових засад діяльності ОСББ.

У першій частині проекту HOUSES розкрита тематика залучення фінансових ресурсів на термомодернізацію будинків ОСББ. Друга частина проекту направлена на надання знань і навичок учасникам, щоб вони стали самодостатніми й здатними залучати кошти з різних фондів для забезпечення комфорту співвласникам багатоквартирних житлових будинків.

По закінченню проекту, опираючись на отримані базові знання,  голови, представники ОСББ і АОСББ зможуть не лише здійснити термомодернізацію житлових будівель, а й матимуть цінний досвід на перспективу в напрямку подальшої розбудови ОСББ й залучення коштів з міжнародних фондів.  

У подальшому учасники семінару матимуть можливість відвідати ті міста, які вже успішно реалізували проект HOUSES. Стажування на прикладі кращого досвіду роботи ОСББ проводитимуться на місцевому, національному та міжнародному рівні. Навчальні поїздки будуть організовані на безоплатній основі.

Підсумовуючи результати інтерактивної зустрічі з регіональним представником проекту HOUSES, є надія на успішну його реалізацію в Хоролі. Створення комфортних умов для містян – це спільний інтерес як для міської ради, так і для ОСББ. У цьому напрямку варто рухатись вперед і не втрачати можливості використання нових можливостей, які пропонують європейські партнери.

 

Головне про проект HOUSES

 

Проект розрахований на два роки і впроваджуватиметься у тісній співпраці з Фондом енергоефективності та Міжнародною фінансовою корпорацією.

Проект запрошує до співпраці: представників ініціативних груп, мотивованих до створення ОСББ, представників житлово-будівельних кооперативів, що мають намір реорганізуватися в ОСББ та представників діючих ОСББ, які потребують підготовки та навчання. Протягом двох років проект буде проводити інформаційну кампанію на національному, обласному та місцевому рівнях з метою інформування широкої громадськості  щодо нового законодавства у сфері енергоефективності, програм Фонду енергоефективності та механізмів фінансування, які він пропонує.

Проект проводитиме також серію групових та індивідуальних консультацій для активістів, які мають намір створити ОСББ, а також представників уже створених ОСББ та місцевої влади з питань створення ОСББ, ведення бухгалтерського обліку та фінансового менеджменту, пошуку та отримання фінансування для ініціатив по покращенню стану будинків.

Впродовж проекту мешканці області, які створили ОСББ, отримають консультативну і методичну допомогу, яка дасть їм можливість якісно готувати проекти для отримання фінансування з Фонду енергоефективності.

Завдяки цьому фінансуванню на енергоощадні заходи, у ОСББ  з’явиться можливість суттєво скоротити як витрати утримувача будинку на енергоносії, необхідні для функціонування споруди, так і витрати мешканців, зокрема – на опалення.

 

Подати заявку на участь в проекті HOUSES можна за посиланням http://houses.in.ua.

Контактна особа в Полтавській області – регіональна координаторка ПРООН Вікторія Курилко, тел. 066-712-14-73, e-mail: [email protected]

 

Оголошення
     
Увага! Повідомлення про результати конкурсу!

14 березня 2024 року відбулося ІІ засідання конкурсної комісії на заміщення посади керівника Мусіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

     
     
Увага! Оголошення!

Результати конкурсного відбору субєктів оціночної діяльності для здійсненняоцінки об'єктів оренди

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]