Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Ветеранський вогник
2020-01-14

Традиції, звичаї та обряди українського народу з давніх-давен славляться своїм різноманіттям і багатством. Святково-обрядову культуру активно, із особливим ентузіазмом і творчим завзяттям, підтримує у нашому Хоролі громадська організація «Ветеран Хорола», яку очолює Галина Козлова.

Наслідуючи й продовжуючи славні прадавні традиції різдвяно-новорічних святкувань нашого українського народу, Галина Михайлівна разом зі своїм потужним активом міського ветеранського руху організувала й провела тематичний культурно-мистецький захід до українського і церковного свята – Меланії або Щедрого вечора. Вогник відбувся 13 січня 2020 року – у переддень Старого Нового року, у так званий Василів вечір.

Святкування Нового року за старим стилем літочислення запалило серця присутніх радісними щедрівками, піснями, віршами, гуморесками та цілим театралізованим дійством, які заздалегідь ретельно готувалися на репетиціях представниками великої й дружної ветеранської родини.

У Щедрий добрий вечір творчий колектив ветеранів вразив своїми вокальними, хореографічними та акторськими талантами, якими щедро обдаровані матінкою-природою люди нашого хорольського краю. Галина Козлова – авторка сценарію у віршованій формі для насиченого й змістовного святкового заходу, не просто підкреслила багатогранну культуру нашого народу з величезним скарбом цінностей і надбань багатьох поколінь, а й об’єднала людей за спільними інтересами.

Власні пісенні композиції подарував новостворений ансамбль на чолі з худкерівником Анатолієм Ящуком та ансамбль «Берегиня». Музичний супровід забезпечила Тетяна Біленко, яка змалку самостійно оволоділа навиками гри на баяні. Авторські гумористичні твори прозвучали від відомих поетес Хорольщини: Катерини Штомпель, Катерини Мартюк та Любові Новак. Катерина Яківна та Любов Михайлівна, як представниці Хорольського місцевого осередку осіб з інвалідністю «Союз організацій інвалідів України» тісно співпрацюють з ГО «Ветеран Хорола» і залюбки долучаються до участі майже в усіх культурно-мистецьких заходах.

Такі вогники для людей поважного віку не просто задовільняють потреби в спілкуванні, а й ефективно згуртовують, у тому числі задля духовного, культурного й мистецького розвитку та збагачення.

Надзвичайно багатий скарб обрядовості українського народу ми отримали у спадок, як безцінний дар. Ми повинні передати його наступним поколінням, щоб не перервати зв'язок поколінь і зберегти генетичну пам'ять нації.

Міський голова Сергій Волошин подякував організаторам вогника за запрошення і масу позитивних емоцій, які з душею подаровані ветеранами у цей напрочуд дивовижний вечір для пів сотні учасників. У напрямку зміцнення зв’язку поколінь за масштабами своєї ветеранської діяльності ви справді творите дива.

 

Автор: ІРИНА ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]