Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської хорольської депутатів скликання партії громади територіальної сесії сергія політичної голови волошина засідання михайловича району місцевих новообраних лубенського голосів) мі
Установча сесія Хорольської міської ради VIII скликання: офіційне представлення новообраних депутатів та голови
2020-12-04

Перша установча сесія Хорольської міської ради VIII скликання відбулася 4 грудня 2020 року за участі новообраних депутатів та міського голови Сергія Волошина. Сесію скликала Хорольська територіальна виборча комісія з метою оголошення своїх постанов про реєстрацію Волошина Сергія Михайловича Хорольським міським головою та депутатів Хорольської міської ради Лубенського району, обраних на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року в межах територіальних виборчих округів.

Із 26-ти обраних депутатів присутніми на засіданні було 25. Глядацька зала була заповнена представниками громади, які прибули на урочисту частину засідання аби привітати очільника територіальної громади.

Сесійне засідання провела голова Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області Наталія Куцовол. Вона проінформувала учасників засідання про результати місцевих виборів та привітала з обранням «новобранців» – представників органів місцевого самоврядування, яким населення Хорольщини довірило займатися нормотворчою діяльністю та приймати суспільно важливі рішення. У межах законодавчо закріплених владних повноважень на них покладено велику відповідальність у забезпеченні функціонування різних сфер діяльності та комплексного розвитку новоутвореної територіальної громади.

За словами головуючої на сесії, уже вдруге на посаду очільника міста, а нині голови Хорольської міської територіальної громади, обрано Сергія Волошина. За Сергія Михайловича, якого висунуто кандидатом на посаду міського голови від політичної партії «Довіра», проголосувало 6127 виборців. Усього за чотирьох кандидатів проголосувало 13031 громадян, із яких найбільша питома частка від загальної кількості зарахованих голосів – 47,02% було за діючого голову. 44,41% виборців (5787 голосів) підтримали Анатолія Пасюту, 5,46% (711 голосів) – Романа Гловацького, 3,11% (406 голосів) – Дмитра Юрченка. На установчій сесії в урочистій атмосфері Сергій Волошин отримав відповідне посвідчення, склав та скріпив своїм підписом присягу на вірність служіння громаді та народові України.

Також на установчій сесії урочисто вручено посвідчення депутатам Хорольської міської ради VIII скликання. До складу депутатського корпусу Хорольської міської ради увійшло 26 депутатів на чолі з головою Хорольської міської територіальної громади Лубенського району, що засвідчено на офіційному сайті Центральної виборчої комісії України.

Депутатські мандати отримали 26 новообраних депутатів від 9-ти місцевих організацій політичних партій: 7 осіб – від політичної партії «Довіра», 6 – від політичної партії «За майбутнє», 5 – від політичної партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», по 3 – від політичних партій «Слуга народу» та «Опозиційна платформа – за життя», 2 – від політичної партії «Європейська солідарність». Із 26 депутатів 8 – жінки та 18 – чоловіки.

Усього на першій сесії Хорольської міської ради VIII скликання планувалося розглянути 13 питань порядку денного. У результаті прийнято лише рішення по трьох питаннях. Визнано повноваження Хорольського міського голови Волошина Сергія Михайловича та депутатів Хорольської міської ради VIII скликання. Визнано найменування та місцезнаходження Хорольської міської ради, як представницького органу, та виконавчого органу. Утворено п'ять постійних комісій ради із затвердженням їхнього персонального складу. По суб'єктивних причинах розгляд решти питань порядку денного перенесено на наступний тиждень.

 

Повний відеозапис першого пленарного засідання І сесії Хорольської міської ради VIII скликання – завантажити.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]