Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

У розрізі основних питань чергової сесії
2020-08-31

У останню п’ятницю серпня, згідно регламенту Хорольської міської ради, планувалося проведення чергового пленарного засідання сесії. Через відсутність кворуму засідання було перенесено на понеділок, 31 серпня 2020 року. У роботі 81-ої сесії взяли участь 15 депутатів за головуванням міського голови Сергія Волошина. Засідання відбулося на внутрішньому дворі міськради з дотриманням протиепідемічних заходів безпеки в умовах діючого на території України адаптивного карантину.

На розгляд сесії винесено чотири питання фінансово-господарського та соціально-економічного характеру, 36 – на врегулювання земельних відносин в межах території міста та різне. З метою продовження роботи по виготовленню основного містобудівного документу міста Хорола – Генерального плану, на розгляд сесії винесено питання про внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку міста Хорола на 2020 рік. Одним із важливих етапів розробки Генерального плану є складання історико-архітектурного опорного плану міста з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам’яток та історичних ареалів. Цей захід з орієнтовним обсягом фінансового забезпечення включено до Програми одноголосно прийнятим рішенням.  

У Хорольському ботанічному саду на сьогоднішній день закладено найбільшу науково-дослідну колекцію субтропічних плодових культур відкритого ґрунту в масштабах всієї України. На підставі цього директором установи Володимиром Красовським подано заявку на встановлення Національного Рекорду. Хорольський ботанічний сад – це об’єкт природно-заповідного фонду України загальнодержавного значення, який відноситься до групи зелених насаджень спеціального призначення із статусом науково-дослідної установи. Результатом багаторічної праці трудового колективу Хорольського ботанічного саду на чолі з керівником – Володимиром Васильовичем стало збагачення біорізноманіття нашого краю і України в цілому. З метою встановлення експертами Національного Рекорду у категорії «Наука і технології» та внесення його до єдиного реєстру прийнято рішення про фінансування цього важливого заходу у рамках Програми масових заходів Хорольської міської ради на 2020 рік. Цей Рекорд, який популяризує та формує позитивний імідж нашого міста, приурочено до 937-ої річниці з дня заснування Хорола та 77-ої річниці визволення Хорольщини від нацистських окупантів.

Наступне питання порядку денного стосувалося внесення змін до міського бюджету на 2020 рік, по якому доповіла начальник відділу бухгалтерського обліку та господарського забезпечення Юлія Глущенко. Внесено зміни до показників видатків із міського бюджету на реалізацію місцевих програм та бюджетних призначень із застосуванням програмно-цільового методу. Ці зміни направлені на забезпечення фінансування робіт по капремонту зовнішнього водопроводу по провулку Банному та проведення державної експертизи матеріалів геолого-економічної оцінки (ГЕО) експлуатаційних запасів питних підземних вод четвертого міського родовища. Окрім того, на прохання КП «Комунсервіс», виділено кошти на проведення геологічного та гідрологічного обстеження району робіт та надання рекомендацій щодо експлуатації водозабору. Комплекс робіт для покращення якості надання послуг споживачам із водопостачання включатиме кілька етапів. Початковим етапом є збір та аналіз первинних фондових матеріалів. Наступні види робіт буде виконано в порядку черговості й включатимуть: геологічне та гідрологічне обстеження району робіт; обстеження водозаборів прилеглих до ділянки робіт та надання державною комісією України по запасах корисних копалин заключних рекомендацій щодо використання водозабору. 

Розглянуто звернення громадської Ради з питань розвитку туризму та збереження історичних пам’яток при виконавчому комітеті Хорольської міської ради. Представники Ради порушили клопотання щодо віднесення приміщення колишньої поштово-телеграфної контори, яка знаходиться по вулиці Небесної Сотні, 17/2, до Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини України. Також вирішено звернутися до ПАТ «Укртелеком» та АТ «Укрпошта» з проханням передати його у комунальну власність територіальної громади міста.

Окремим блоком розглянуто земельні питання, які стосувалися переважно надання дозволу на виготовлення та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок у натурі (на місцевості) для передачі у власність громадянам, продовження або  припинення права користування земельними ділянками тощо.

Про хід серпневого засідання сесії більш детально можна ознайомитися у повному відеозаписі, який буде розміщено на офіційному сайті міської ради в розділі «Відеоновини» з посиланням на канал YouTube. Протокол поіменного голосування депутатів буде оприлюднено у день голосування, а прийняті рішення 81-ої сесії з їх переліком (№1762-1801) – протягом 5-ти робочих днів з дня їх прийняття згідно чинного законодавства України у відповідних вкладках розділу «Міська влада».

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]