Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

У розрізі липневого засідання сесії: суперечності та компроміси
2020-07-22

У плановому порядку 22 липня 2020 року відбулося чергове пленарне засідання 80-ої сесії Хорольської міської ради сьомого скликання. Робота депутатів у кількості 16 осіб за головуванням міського голови Сергія Волошина та за участі представників виконавчого апарату міської ради, керівництва КП «Комунсервіс», редакції газети «Наш Хорол» і громадськості відбулася на території внутрішнього двору з дотриманням протиепідемічних заходів.

На розгляд і опрацювання депутатами винесено 30 питань порядку денного, включаючи різне. Першим і одним із головним у загальному переліку сесійних питань розглянуто звіт про виконання «Програми соціально-економічного розвитку міста Хорола на 2020 рік» за І півріччя поточного року. Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валентин Місніченко доповів про хід виконання Програми у розрізі показників фінансування заходів, загальна сума яких склала 7,5 млн. грн. За пів року за кошти міського бюджету профінансовано ряд заходів, спрямованих на покращення благоустрою міста, поточний (ямковий) ремонт доріг, капітальний ремонт тротуарів, внутрішньоквартальних проїздів, капітальний ремонт зовнішнього водопроводу по провулку Банному та багато іншого. На виконання Програми соціально-економічного розвитку Хорола за півріччя здійснено цільове фінансування міських програм, зокрема: розвитку комунальної організації «Трудовий архів Хорольської міської ради», «Турбота», проведення масових заходів, розвитку фізичної культури і спорту, зайнятості населення, розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста, озеленення та «Запобігання поширення на території міста Хорола гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Окрім того, у рамках Програми за звітний період направлено субвенції з міського бюджету районному у виді міжбюджетних трансферт загальною сумою 244,0 тис. гривень. За ці кошти забезпечено діяльність соціального працівника Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Хорольської РДА та харчування дітей учасників бойових дій у зоні АТО (нині ООС), компенсовано витрати КП «Комунсервіс» на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремих категорій громадян, придбано паливо-мастильні матеріалів для Хорольського районного сектору ГУ ДСНС України в Полтавській області. Також шляхом передачі міжбюджетних трансферт забезпечено придбання інсуліну та комплектуючих до апарату ШВЛ для КНП «Хорольська центральна районна лікарня» Хорольської районної ради. Для КНП «Хорольський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» субвенційно направлено кошти на реалізацію комплексних заходів із запобігання поширенню COVID-19.

Виконання «Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Хорол на 2020 рік» за І півріччя 2020 року попередньо було розглянуто на засіданні постійних комісій. Після озвучення проєкту рішення заступником міського голови Яною Карманською прийнято відповідне рішення. Після жвавих обговорень та  зауважень окремих депутатів затверджено стратегічно важливу для міста «Програму водозабезпечення міста Хорол на 2020-2021 роки», по якій доповів заступник міського голови Валентин Місніченко.

Найбільш палкі дискусії точилися навколо питання облаштування Зубанівської криниці. Представники громадськості – ініціативна група зі складу громадської організації «Ветеран Хорола», Ради з питань розвитку туризму та збереження історичних пам’яток при виконавчому комітеті міської ради намагалися переконати депутатів у необхідності реалізації проєкту з важливим економічним, історико-краєзнавчим і туристичним значенням. У партиципаторному бюджетуванні (бюджеті участі) на 2020 рік проєкт «Облаштування Зубанівської криниці та благоустрій її території по вул. Берегова в м. Хорол Полтавської обл.» автора Ольги Кожевнікової здобув абсолютну перемогу. Він отримав найбільшу підтримку серед міського населення, набравши 1896 голосів із 2375 загальної кількості, що складає 79,8%. Люди покладали великі сподівання на відновлення джерела на місці колишнього міського водогону. На той час для реалізації цього проєкту передбачалися кошти з міського бюджету в сумі 300,0 тис. гривень. Фахівці проєктної групи виїхали на місцевість за визначеною геолокацією криниці та зробили відповідні інженерно-технічні та кошторисні розрахунки. Попередньо ними було проведено всі необхідні інженерно-геодезичні та інженерно-геологічні вишукування, що відповідають вимогам ДБН. Для створення примітивної гідрологічної споруди у формі колодязя тих коштів було б можливо і достатньо. Проте для облаштування криниці з дотриманням сучасних норм капітального будівництва, з монтажем надійного інженерно-гідрологчного обладнання, з павільйоном, тротуарами з фігурними елементами мощення тротуарною плиткою, частковим відновленням проїзної частини для зручності заїзду, елементами декору в ефектному дизайнерському рішенні коштів дійсно потрібно значно більше. Виготовлена проєктно-кошторисна документація отримала експертний ззвіт ліцензованої спеціалізованої організації з міста Львова. За результатами розгляду робочого проєкту незалежною експертизою встановлено, що документація розроблена з дотриманням вимог щодо міцності, надійності та довговічності об’єкта будівництва, у тому числі з урахуванням доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.  

Питання затвердження проєктно-кошторисної документації для забезпечення виконання капітального ремонту Зубанівської криниці по вулиці Береговій винесено на розгляд сесії повторно. Деякі депутати вбачають за доцільне направити ці кошти на інші заходи, тому на минулому засіданні 79-ої сесії не вдалося дійти спільної згоди і рішення було відхилено. Цього разу знову не вистачило необхідної кількості голосів депутатів, тому проєктно-кошторисну документацію не затверджено. По цій причині знято з розгляду сесії питання фінансування облаштування гідрологічної пам’ятки природи місцевого значення із особливим історичним минулим у рамках Програми соціально-економічного розвитку міста.

Розглянуто зміни до орієнтовних обсягів фінансування Програми соціально-економічного розвитку міста Хорола на 2020 рік для можливості встановлення металевої бар’єрної огорожі 11-ДО по вулиці Небесної Сотні. Після автокатастрофи біля багатоквартирного житлового будинку №81/2 (ОСББ «Успішне») виникла необхідність огородити зону житлової забудови для створення безпеки мешканців.

Розглянуто питання про передачу КП «Комунсервіс» у користування насосної станції, яка розміщена по вулиці Береговій, №25. Відповідне рішення прийнято на виконання попередньо прийнятих рішень сесій Хорольської міської ради сьомого скликання (67-ої сесії від 26.07.2019 року та 75-ої сесії від 28.02.2020 року) з метою забезпечення населення міста послугами централізованого водовідведення.

Окремим блоком розглянуто 22 питання на врегулювання земельних відносин, які стосувалися переважно надання дозволів на виготовлення та затвердження технічної документації із землеустрою, передачі у власність земельних ділянок громадянам, поновлення договорів оренди тощо. Заслухавши доповіді начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Валентини Гайдай і спеціаліста І категорії Віталія Микитенка, депутати одностайно прийняли всі рішення.

Прийняті рішення (№1734-№1761) з їх переліком та протокол поіменного голосування по кожному питанню буде розміщено у встановлений чинним законодавством 5-денний термін у відповідних вкладках головного меню «Міська влада» цього сайту. Посилання з каналу YouTube на повний відеозапис пленарного засідання 80-ої сесії буде розміщено у розділі "Відеоновини".

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]