Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

землеустрою ділянки земельної доповідає міської хорол документації надання дозволу міста міського затвердження технічної розвитку проекту відведення програма хорольської розробку
У полі зору депутатів: бюджетні питання на 2020 рік
2019-11-29

У п’ятницю, 29 листопада 2019 року, у залі засідань Хорольської міської ради відбулось пленарне засідання 72-ої сесії за головуванням міського голови Сергія Волошина. Сесія відбулась за участі 18 депутатів із 26 загального персонального складу міської ради, представників виконавчого апарату міської ради, директора КП «Комунсервіс» Станіслава Булатова, голови АОСББ «Ініціатива» м . Хорол Руслана Левіна та редактора газети «Наш Хорол» Галини Козлової.

Особливість і важливість цього засідання полягає у прийнятті депутатами важливих рішень, які стануть визначальними для забезпечення різних сфер життєдіяльності міста у наступному бюджетному році.

Ключовим, найбільш обговорюваним і важливим питанням було затвердження міського бюджету на 2020 рік у розрізі планових показників загального та спеціального фондів. Доходи міського бюджету на наступний рік затверджено в загальній сумі 21 млн. 840 тис. гривень.

Усього до порядку денного було внесено заплановані 39 питань, включаючи різне, які у процесі підготовки до сесії попередньо детально розглянуто і опрацьовано депутатами на постійних комісіях 27 та 28 листопада.

Ухвалено сесійні рішення, які спрямовані на реалізацію міських цільових програм. Базовою і найбільш широкою по напрямках заходів є комплексна Програма соціально-економічного розвитку міста Хорола. Її було ухвалено депутатами з урахуванням актуальних проблем громади та орієнтовних обсягів фінансування на їх вирішення у 2020 році. Зокрема, передбачено виконання ряду заходів за наступними напрямками: капітальний та поточний ремонт доріг, тротуарів; виготовлення проектно-кошторисних документацій для об’єктів капітального будівництва;  водопровідна та каналізаційна мережа; вуличне освітлення; міські програми та інші заходи. У складі цієї Програми та окремо затверджено шість цільових програм на 2020 рік, які забезпечать реалізацію житлово-комунальних, соціальних, культурно-масових, спортивних та інших заходів. До переліку розроблених і затверджених програм на 2020 рік, які попередньо були розглянуті й погоджені на засіданні виконачого комітету 12.11.2019 р., увійшли: міська Програма «Турбота»; міська  Програма розвитку комунальної організації «Трудовий архів Хорольської міської ради»; міська Програма зайнятості населення м.Хорол; Програма проведення масових заходів Хорольської міської ради; Програма розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Хорола та Програма розвитку фізичної культури і спорту міста Хорола. За пропозиціями депутатів Володимира Третяка, Дмитра Юрченка та Володимира Юрченка додатково до Програми соціально-економічного розвитку міста Хорола на 2020 рік включено дві міські цільові програми. Це Програма ремонту, реконструкції та розвитку каналізаційної мережі і Програма водозабезпечення міста Хорола. Термін їх дії у поточному періоді завершився, однак вирішено продовжити на 2020 рік із метою отримання можливості вирішення проблем з водопровідно-каналізаційними мережами міста. Найбільш акцентувалася увага депутатів на цій проблему в мікрорайоні Райагробуд.

Внесено зміни до складу виконавчого комітету, виключивши колишнього директора КП «Комунсервіс» Вовка Владислава Івановича і включивши діючого – Булатова Станіслава Володимировича. Персональний склад виконкому міської ради залишився незмінним у кількості 13 осіб. Також внесено зміни до персонального складу громадської комісії з житлових питань у зв’язку із кадровими змінами у штаті працівників міської ради.

На основі проведеної експертизи проєктної документації розглянуто і затверджено проєктно-кошторисні документації для можливості подальшої реалізації трьох об’єктів капітального будівництва:

- «Облаштування (капітальний ремонт) нерегульованого наземного пішохідного переходу світлофором з жовтим сигналом та світильником по вул. Небесної Сотні біля Хорольської гімназії №2 в м. Хорол Хорольського району Полтавської області» загальною кошторисною вартістю 300,031 тисяч гривень;

-  «Капітальний ремонт пішохідних доріжок з влаштуванням тіньового павільйону на території закладу дошкільної освіти (ясла-сад) «Яблунька» за адресою: вул. Михайла Полонського, 19 в м. Хорол Хорольського району Полтавської області» загальною кошторисною вартістю 343,828 тисяч гривень.

-  «Капітальний ремонт покрівлі будівлі та огородження території дошкільного навчального закладу (ясла-сад) «Малятко» за адресою: вул. Лагодинська, 51 в м. Хорол Хорольського району Полтавської області» загальною кошторисною вартістю 997,855 тисяч гривень.

У ході розгляду питань житлового фонду, з метою забезпечення реалізації прав співвласників багатоквартирних будинків на самостійне управління житловими будинками, прийнято рішення виключити з об’єктів комунальної власності та списати з балансового обліку комунального підприємства «Комунсервіс» вісім багатоквартирних житлових будинків за адресами: вул. Гоголя, 22; вул. Кременчуцька, 38; вул. Небесної Сотні, 112 і 114; вул. Незалежності, 60/5 і 94; вул. 1 Травня, 16/32 і вул. Шевченка, 95.

За результатами голосування прийнято рішення про виключення з переліку об’єктів комунальної власності квартири №3 по вул. Бибиківська, 2а в м.Хорол. Квартира за вказаною адресою, яка до цього перебувала в комунальній власності територіальної громади міста Хорола, передана у власність громадянам, які скористалися правом приватизації житла.

Міський голова Сергій Волошин проінформував присутніх на сесійному засіданні про здійснення  державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності міської ради у 2019 році. У 2019 році було затверджено один регуляторний акт  №1432 «Про встановлення ставок та пільг місцевих податків і зборів на 2020 рік. Станом на 01.11.2019 року по Хорольській міській раді діють 13 регуляторних актів.

Вирішення питань у сфері регулювання земельних відносин відбувається через затверджені сесійні рішення, яких на пленарному засіданні 72-ї сесії прийнято цілим блоком у кількості 19 шт.

У різному розглянуто питання забезпечення хворих на цукровий діабет життєво необхідним препаратом – інсуліном. Міський голова висловив подяку народній депутатці України Анастасії Ляшенко, виконавчому директор АМУ Олександру Слобожану та його заступнику Володимиру Мягкоходу, за сприянням яких Кабінет Міністрів України прийняв рішення про розподіл резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим. Ця субвенція забезпечить оплату праці медичним працівникам з нарахуваннями, лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу, а також на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет. 15 листопада 2019 року було здійснено розподіл коштів медичної субвенції загальним обсягом 731,2 млн. грн. серед 24-х областей України та містом Києвом. Полтавській області направлено для вирішення проблем галузі охорони здоров’я 9,6 млн. гривень. 27 листопада 2019 року уряд додатково збільшив обсяг медичної субвенції ще на 328,0 млн. грн., у тому числі для Полтавської області – 4,3 млн. гривень. Усього до Полтавської області з держбюджету субвенційно направлено 13,9 млн. гривень. Частина цих коштів буде використана для придбання препаратів для хворих на діабет.

На виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» та з метою забезпечення гласності, прозорості й відкритості, всі прийняті рішення (№1535 - №1572) з їх переліком (реєстром), протокол поіменного голосування пленарного засідання 72-ої сесії буде розміщено у встановлений чинним законодавством термін на цьому вебсайті. Інформація знаходиться у відповідних розділах головного меню «Міська влада». Повний відеозапис сесії буде розміщено у вкладці "Відео новини" та на каналі YouTube.

 

Автор: ІРИНА ГРИГОРАШ

Порядок денний

 пленарного засідання 72-ої сесії

Хорольської міської ради сьомого скликання,

29.11.2019 р.

1.Про здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності в 2019 році. 

Доповідає: Волошин С.М. – міський голова.

2.Про Програму розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Хорол на 2020 рік.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

3.Про Програму розвитку Комунальної організації «Трудовий архів Хорольської міської ради на 2020 рік».

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

4.Про Програму розвитку фізичної культури і спорту міста Хорол на 2020 рік.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

5.Про Програму «Турбота» на 2020 рік.

Доповідає: Тарабан М.О. – керуючий справами (секретар) виконавчого комітету.

6.Про Програму зайнятості  населення м.Хорол на 2020 рік.

Доповідає: Тарабан М.О. – керуючий справами (секретар) виконавчого комітету.

7.Про Програму проведення масових заходів Хорольської міської ради на 2020 рік.

Доповідає: Керекелиця В.М. – секретар міської ради.

8.Про Програму соціально-економічного розвитку міста на 2020 рік.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

9.Про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік.

Доповідає: Глущенко Ю.О. – начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення.

10.Про затвердження міського бюджету на 2020 рік.

Доповідає: Глущенко Ю.О. – начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення.

11.Про затвердження проєктно-кошторисних документацій.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

12.Про внесення змін до персонального складу виконавчого комітету Хорольської міської ради.

Доповідає: Волошин С.М. – міський голова.

13.Про внесення змін до складу громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті міської ради.

Доповідає: Бибик В.В. – начальник відділу правової роботи та кадрових питань.

14.Про виключення з переліку об’єктів комунальної власності квартири №3 по вул. Бибиківська, 2а в м.Хорол.

Доповідає: Бибик В.В. – начальник відділу правової роботи та кадрових питань.

15.Про виключення об’єктів комунальної власності та списання з балансу багатоквартирних будинків.

Доповідає: Бибик В.В. – начальник відділу правової роботи та кадрових питань.

Про регулювання земельних відносин у межах м. Хорол

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

16.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для передачі у власність громадянам на території м. Хорол.

17.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення  меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу  у власність громадянам.

18.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Сироватко Л.І.

19.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Бові О.Ю. та Бові М.І.

20.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Савченко К.В.

21.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Одинцю В.М.

22.Про передачу у власність земельної ділянки гр. Катричу Т.І.

23.Про розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель на земельну ділянку в м. Хорол по вул. Кирстівка, 12.

24.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації земельної ділянки комунальної власності Хорольської міської ради в м. Хорол по вул. Незалежності, 76.

25.Про затвердження акту комісії від 30.10.2019 р. «Про розгляд заяви гр. Омельченко Валентини Олександрівни щодо узгодження меж земельної ділянки в м. Хорол по пров. Мирний, 11».

26.Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Лапенку О.І.

27.Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Лісовол Г.А.

28.Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Курилу В.І.

29.Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Клименко Г.І.

30.Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Бабку Ю.В.

31.Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Шкарупі Т.В.

32.Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Павленко А.Г.

33.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання  земельної ділянки гр. Ярошенку О.О.

34.Про надання в користування на умовах оренди земельної ділянки гр. Петякову І.Ю.

35.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Голику М.М.

36.Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Левченку С.В.

37.Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Фізичній особі-підприємцю Сиверину О.М.

38.Про прийняття у комунальну власність приміщень.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

39.Різне.

 

Оголошення
     
Увага! Повідомлення про результати конкурсу!

14 березня 2024 року відбулося ІІ засідання конкурсної комісії на заміщення посади керівника Мусіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

     
     
Увага! Оголошення!

Результати конкурсного відбору субєктів оціночної діяльності для здійсненняоцінки об'єктів оренди

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]